Bisera Velentalić obeležila 55 godina karijere: Uz zvuke večnog hita Zlatni dan pevačici dodeljena dva velika priznanja

M. Ćunković

sreda, 30. 10. 2019. u 06:03

Бисера Веленталић обележила 55 година каријере: Уз звуке вечног хита Златни дан певачици додељена два велика признања

Foto I. Marinković

Prisutni su imali priliku da vide i novi spot za njen stari hit "Što još nikom nismo dali"

PROSLAVLjENA pevačica Bisera Veletanlić promovisala je na Sajmu knjiga kompilacijski disk i ploču u izdanju PGP RTS i "Jugoton Kroacija rekordsa", i tako obeležila 55 godina karijere. Uz zvuke večnog hita "Zlatni dan" Biseri su dodeljena dva velika priznanja. Od PGP RTS dobila je Zlatnu ploču, a od "Jugoton Kroacija rekordsa" posebno priznanje za jedinstveno muzičko stvaralaštvo.

Prisutni su imali priliku da vide i novi spot za njen stari hit "Što još nikom nismo dali", iz pera Arsena Dedića.

Na promociji su govorili direktor "Kroacija rekordsa" Želimir Babogredac i direktor PGP RTS Vladimir Graić, a prisutnima se obratio i Kornelije Bata Kovač, dugogodišnji Biserin saradnik. Vladimir Graić je, u prisustvu svog oca, čuvenog kompozitora Radoslava Graića, istakao:

- Kad god je moj otac govorio o Biseri, pričao je u superlativima. Zadrhtao bi mu glas na pomen njenog imena. Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo, zajedno sa kolegama i prijateljima iz Zagreba, objavili ovo izdanje. Bisera je zaslužila i mnogo više od toga.

Želimir Babogredac je, ističući zadovoljstvo zbog saradnje sa najvećom izdavačkom kućom u Srbiji, kratko poručio: "Bisera, idemo dalje". Kovač je naglasio da je priznata umetnica uvek, u procesu rada, nadograđivala njegove ideje i da je krajnji rezultat bivao još bolji. Naposletku, Bisera se zahvalila diskografskim kućama, svojoj porodici...

Pročitajte još - Biserna vremena Bisere Veletanlić

- Lakše mi je da pevam nego da mudrujem - uz osmeh je, u svom stilu kratko rekla Bisera. - Veliko hvala svima za nešto što ja, ni u silnim mojim maštanjima, nisam mogla da izmaštam. Živimo tu gde živimo, i nije mi palo na pamet da ja mogu to da doživim.


Promociji je prisustvovala i sestra slavne umetnice, svojevremeno takođe čuvena pevačica Senka Veletanlić, državni sekretar Aleksandar Gajović, hrvatski ambasador Gordan Bakota, kao i mnoge ličnosti iz sveta umetnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije