OTKAČENA tetka, ekstravagantna baka, ludi stanodavac, studentkinja u četrdesetim, neuspešni glumac - junaci su humorističke serije "Slučaj porodice Bošković" koja se snima pod dirigentskom palicom Ivana Živkovića i Raška Miljkovića, u produkciji "Košutnjak filma", saznaju "TV novosti". Ekipa je na pauzi do decembra, kada će biti obelodanjeno na kom kanalu će se ova saga prikazivati. Za prvi ciklus planirano je 50 epizoda, a emitovanje se očekuje na proleće naredne godine.

Producentkinja i koscenaristkinja Katarina Janković otkriva nam da je glavni junak sitkoma neuspešni glumac Gavrilo Bošković (Raša Bukvić), oženjen Danijelom (Nataša Marković), koja sa 40 godina odlučuje da se vrati na fakultet.

- Žive sa decom Veliborom (Đorđe Kadijević) i Jovanom (Silma Mahmuti) u skromnom iznajmljenom stanu u Beogradu. Kao i mnogi od nas, imaju ludog stanodavca Gulivera (Bojan Dimitrijević), otkačenu tetku Olju (Jelisaveta Koraksić) i ekstravagantnu baku (Seka Sablić). Kroz malo uspona i beskrajno mnogo padova ove porodice upoznajemo svakodnevicu i ličnosti koje su svuda oko nas ili, možda, baš mi - priča producentkinja.

Pročitajte još - Emotivna priča o tajnoj ljubavi

U sporednim ulogama su i Isidora Janković, Igor Đorđević, Petar Benčina, Ivan Zablaćanski, Tijana Čurović, a u jednoj epizodi igra i reditelj Ivan Živković. Porodične avanture pratićemo uz muziku Aleksandre Kovač i Romana Goršeka. Jankovićeva otkriva da je atmosfera na setu kao i sama serija: puna energije, smeha i brzine. A Raša Bukvić, koga smo navikli da gledamo u ulogama junaka koji su u ozbiljnim životnim krizama, ovde će nam se pokazati u drugačijem svetlu.

- Gavrilo je takođe junak u životnoj krizi, samo što je to ovde prikazano kroz komediju. Raša je izuzetno talentovan i privatno duhovit čovek, pa je takav i bio u ulozi Gavrila, i verujem da će publika biti radosna da ga upozna u ovom žanru. On i Nataša imaju sjajnu hemiju, ona je fantastična komičarka i već poznata publici u tom svetlu - kaže Katarina.

Silma Mahmuti


"Sve srećne porodice su lude. Boškovići su normalni na srećan način" - moto je serije i parafraza one čuvene Tolstojeve da sve srećne porodice liče jedna na drugu, a svaka nesrećna je nesrećna na svoj način.

- Tu smo parafrazu smislili sa idejom da možda Tolstoj nije bio u pravu da su sve srećne porodice iste. Šta zapravo znači "srećna porodica"? Nekako je taj pojam više predstava za društvo nego ono što se dešava u četiri (ili 104) zida jedne porodice. Srećne porodice su povremeno i nesrećne, i lude, i komplikovane. Ono što ih čini srećnim jeste da su funkcionalne u svojoj disfunkciji. Boškovići se vole, i to ih čini srećnim - priča Katarina.

Bojan Dimitrijević i Katarina Janković


Upravo zbog toga, ekipa serije, na čelu sa izvršnim producentom Zoranom Jankovićem, sigurna je da će junaci osvojiti gledaoce kraj malih ekrana.

Pročitajte još - Klinci u kandžama kriminala: Domaća krimi-drama "Grupa" uskoro na malim ekranima

- Boškovići nisu porodica po "meri društva", čak ni kao jedinke nisu idealni i baš takvi će publici biti dragi jer se s njima možemo poistovetiti i na kraju dana reći: "Dobro, nismo savršeni, ali to smo mi." Možda se oni bave nesvakidašnjim zanimanjima, ali imaju iste radosti i probleme koje ima bilo koja porodica bilo gde u Srbiji, pa i na svetu. Namera nam je da porodice koje se okupe nakon celog dana na poslu, ili u školi, opustimo i nasmejemo smislenim humorom, sjajnom glumom i lepim vizuelnim identitetom - zaključuje Jankovićeva.

Raša Bukvić i Seka Sablić


ORIGINALNI TEKST

SCENARISTKINjU smo upoznali zahvaljujući pozorišnim predstavama "Volvo kamioni" i WTF are we doing here?, a uz Peru Zupca potpisala je i "Doba Dunđerskih". Sve to, kaže, bilo joj je dragoceno u pisanju avantura Boškovića.

- Mnogo tekstova za serije komičnog karaktera je u poslednje vreme pisano po licenci, ali ova naša rađena je po originalnoj ideji i tekstu koji smo uradile Nina Džuver i ja - kaže Katarina Janković.