POSLE EMISIJE NEDELjOM U 2 OSTAO HAOS: Hrvatska glumica postala miljenica nacije, voditelju Srbinu prete da će mu silovati člana porodice (VIDEO)

Novosti online

21. 10. 2019. u 20:36

ПОСЛЕ ЕМИСИЈЕ НЕДЕЉОМ У 2 ОСТАО ХАОС: Хрватска глумица постала миљеница нације, водитељу Србину прете да ће му силовати члана породице (ВИДЕО)
Dok je Jelena postala miljenica nacije i žena koja je jasno i glasno rekla šta misli o seksualnom uznemiravanju, Stanković se bori sa osudama
Bura u Hrvatskoj posle emisije "Nedeljom u 2". Samo nekoliko sati pošto su se voditelj Aleksandar Stanković i glumica Jelena Veljača žestoko sukobili jer su imali različite stavove zbog seksualnog uznemiravanja, na drušvenim mrežama je nastao haos.

Dok je Jelena postala miljenica nacije i žena koja je jasno i glasno rekla šta misli o seksualnom uznemiravanju, Stanković se bori sa osudama čitave hrvatske javnosti pa čak i regiona.

Na stotine Jeleninih pratioca na Instagramu su ostavili komentare u kojoj su joj, recimo, govorili "Bravo".

- Bravo Jelena,hvala za snagu i strpljenje. Aca me ovaj put iznenadio u nerazumevanju. Ako bude strpljiv objasniće njemu Gđa.Stanković - bio je samo jedan od komenatara.

Sa druge strane, Aleksandar, se suočio sa ozbiljnim pretnjama. Mnogi su otvoreno pretili, nazivali ga ženomrscem, čak i prozivali njegovu porodicu, tako je popularni voditelj morao brže bolje, da izda saopštenje.

- S obzirom da sam u dosadašnjoj karijeri napravio više desetaka emisija na temu zaštite ljudskih , ženskih, manjinskih, seksualnih i drugih prava nemam potrebnu dodatno objašnjavati svoja uverenja. - stoji u službenom obraćanju. - Više manje o meni se sve zna. Ko hoće verovati da mrzim žene, ili nekog trećeg nakon 20 godina javnog obavljanja ovog posla slobodno. Međutim nakon jučerašnje emisije s Jelenom Veljačom javilo se više novinara s istim pitanjem jesam li u svađi s gošćom i što sam tačno mislio kada sam govorio o slučaju Selme Hajek.


Gošća i ja se nismo lično sukobili , sučelili smo stavove , a to se događa u svakoj "Nu2". Govoreći o poznatoj holivudskoj glumici u polemici sam izneo i stav kako nije trebalo da ostatne u poslovnom odnosu s nekim ko ju je seksualno uznemiravao. To mislim i dalje. U smislu zadovoljenja pravde potrebno i društveno poželjno bi bilo da je prijavila zlostavljača, ali prihvatam sugestiju gošće da svaka žrtva treba sama odlučiti kada će i hoće li to uraditi.

Ova tema je izazvala dosta komentara i na Fejsbuk stranici "Nu2". Svi komentari su dobrodošli osim onih u kojima se neko vređa i preti se. Juče je bilo i pretnji kako bi mi bliske članove porodice trebalo silovati pa bih drugačije razmišljao kao i fizičkih pretnji . Molim vas da ne ostavljate takve komentare. Kako Jelena Veljača kaže, ja sam veliki beli muškarac i znam da moram biti naučen na takve stvari. Naučen, ali ne i pomiren s tim. Moja porodica ne mora i trudiću se koliko mogu da ih čuvam od takvih gadosti - saopštio je Aleksandar Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

DW

21.10.2019. 22:06

A šta ako je u putanju dirigivani haos? Možda i u Hrvatskoj deluju internet trolovi?

Aleksandre Majstore

22.10.2019. 00:06

mislim da je ona u velikoj prednosti, tolka kosa, celo veče je mazi, prebacuje sa golog na obučeno rame.. tako mahati grivom pred ćelavim, uredno obučenim gospodinom, mislim da je vrlo bahato i uznemirujuće. Bez i malo svesti i osećaja, il Žene ne razumeju, dal bi bilo jasnije da on, kad god se ona baci kosom, prebaci aparat iz nogavice u nogavicu? E ko što bi njemu valjale bolje gaće, tako bi sestri legla marama. Kad sama ne ume da se smiri, diskriminacija ili ravnopravnost, ko je ovde ugrožen?

Ipa

23.10.2019. 13:17

I gospodja glumica je Srpkinjna, uprkos prezimenu Veljača, raspitajte se malo.