Snima se mini-serija o aferi sa nestalim bebama: Traganje za bolnom istinom

M. Jungić Milošević

ponedeljak, 21. 10. 2019. u 11:24

Снима се мини-серија о афери са несталим бебама: Трагање за болном истином

Foto Promo

Priča scenariste i reditelja Vuka Ršumovića o nestalim bebama u našim porodilištima imaće četiri epizode, otkriva producentkinja Bojana Maljević. Vrhunski glumci u projektu

NEDAVNO je u Beogradu i okolini počelo snimanje igrane mini-serije o aferi sa nestalim bebama u našim porodilištima. Prvobitno je saga scenariste i reditelja Vuka Ršumovića trebalo da ima dve epizode, po uzoru na Bi-Bi-Si vikend filmove, ali ova tema koja nas tišti od sedamdesetih godina do danas, ipak zahteva veći prostor, otkriva, za "Novosti", producentkinja Bojana Maljević.

- Pronašli smo partnera u "Telekomu Srbija", koji je prepoznao važnost teme. Krajem januara iduće godine, ova serija od četiri epizode trebalo bi da bude prikazana na Superstar TV i na Javnom medijskom servisu - kaže Maljevićeva.

PROČITAJTE JOŠ: Manu Čao oduševio Nišlije: Akustična žurka najavila „Merak“ festival“

* Hoćemo li saznati istinu o aferi sa krađom beba u našim porodilištima sedamdesetih godina prošlog veka?

- Javnost ima mnogo informacija o nestalim bebama, mediji su godinama puni priča o nestalim bebama, ali ta tema tretirana je mahom tabloidno, senzacionalistički, uz mnogo netačnih informacija, pogotovo u poslednje dve godine. Reč je o aferi o kojoj se istina ne zna i zato ona ima takve razmere. Naša je namera da o tome progovorimo na drugačiji način. Prvo, do sada ne postoje dokazi da je krađe beba bilo, već samo indicija. Drugo, reč je o aferi od nekoliko decenija, jer to se dešavalo od sedamdesetih do početka dvehiljaditih godina.

Ana Maljević kao Džoni

* Ovaj projekat, kao i vaš igrani film "Sestre", realizovan je na medijskom konkursu Delegacije Evropske unije u Srbiji. Zbog čega vam je to važno?

- Ta podrška nam, pre svega, znači, jer možemo da realizujemo programe i teme od značaja za građane, koji nemaju nužno komercijalni potencijal. Ta sredstva, koja EU izdvaja za medijske projekte su već mnogo puta doprinela da se poboljša kvalitet produkcije i raznovrsnost programa. To se odlično pokazalo kroz "Sestre", film koji je na poseban način skrenuo pažnju javnosti na temu trgovine ženama, o kojoj se malo znalo u Srbiji. Zato smo i odlučili da ovu, novu, temu tretiramo kroz igranu formu.

Nada Šargin tumači Nataliju

VRHUNSKI GLUMCI

PRODUCENTKINjA otkriva da će u seriji igrati Nada Šargin, Mišo Obradović, Saša Torlaković, Svetlana Bojković.

- Tu su i Ana Maljević, Srđan Miletić, Dubravko Jovanović, Branislav Zeremski, Igor Filipović, Zinaida Dedekin, Monika Romić, Danica Radulović i mnogi drugi divni glumci - ističe Bojana Maljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije