GRUPA "Biber", koja se godinama bavi etno-muzikom na savremen način, promovisala je preksinoć u RTS klubu u Beogradu novi album "Biber 3", objavljen u izdanju PGP RTS. Tom prilikom su, pred okupljenim novinarima i prijateljima, akustično izvedene tri pesme, a grupi su svojim dolaskom podršku pružili Momčilo Bajagić Bajaga, Sergej Ćetković, Žika "Zana", Ljuba Ninković, Dušan Svilar, Zoran Dašić Daša, Čeda Macura...

- Srećni smo što se vidimo i što je album završen - nije skrivao radost Rastko Aksentijević, vođa grupe. - Neke pesme su rađene duže, neke kraće, a mislim da, sve zajedno, album ima jedan tok i da može da se sluša od početka do kraja.


PROČITAJTE JOŠ -Drugi koncert Bajage i “Instruktora" u Centru "Sava"


Rastko je, za "Novosti", naglasio:

- Ovaj album od prethodnih razlikuje to što sada ima malo više žive svirke i bendovskih pesama, dok je ranije preovladavala elektronika. Sad su tu dve elektronske numere, a kad je u pitanju ostatak materijala, uživali smo radeći sa našim drugarima koji su sjajni muzičari i sviraju u najboljim bendovima u Srbiji. Spremamo se da pesme napravimo tako da ljudi mogu da ih čuju na koncertima.

O beogradskom je, kaže, još rano da se priča.

- Neka malo album zaživi, pa ćemo da vidimo. Nadamo se nastupima po inostranim festivalima. Beogradski koncert treba napraviti kako valja.

Miks etno-muzike i modernog zvuka uveliko se odomaćio u Srbiji i regionu poslednjih godina, pa se može govoriti i o jakoj sceni kojoj, nesumnjivo, pripada i "Biber".

- Moderno je širok pojam - napominje za naš list Aksentijević. - Ima i dobre i loše moderne muzike. Nadamo se da je to kako mi modernizujemo narodnu muziku - dobro.

"Biber" postoji od 2004, kad je i snimljen prvi album. Grupa je zastupljena na brojnim "vorld mjuzik" kompilacijama, a zapažena je i saradnja sa mnogim poznatim domaćim pevačima. Novi album donosi i autorske numere i obrade starih pesama.