Makedonija ne zaboravlja Tošeta Proeskog

utorak, 15. 10. 2019. u 11:41

Македонија не заборавља Тошета Проеског

Foto Arhiva "Novosti"

Navršava se 12 godina od tragične pogibije pevača

Navršava se 12 godina otkako nas je napustio, po mnogima, najlepši glas Balkana Toše Proeski. Poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. kod Nove Gradiške.

Da Makedonija nije zaboravila svog slavuja govori i to što je, na tamošnjoj Balkan mjuzik televiziji, emitovana emisija u čast Proeskog.


PROČITAJTE JOŠ - Gledao sam bratove muke i stradanja, a nisam mogao da pomognem: Marko Bulat o teškim trenucima posle Igorove smrti


Njegove kolege Bojan Marović, Marijan Stojanovski, Aleksandra Janeva, Naum Petreski i mnogi drugi prisetili su se zajedničkih trenutaka sa Tošetom, koncerata, raznih anegdota i pesmom podsetili na emociju koje nam je Toše slao kroz stihove koje je maestralno pevao.

- Ne mogu da objasnim koliko emocija svakog puta proradi u meni kad pevam Tošetove pesme - izjavio je Bojan Marović, koji je otpevao hit "Poljsko cveće". - Sećam se svakog koncerta, jer sam imao sreću da mu često gostujem na nastupima širom regiona. Jedno znam, a to je da Toše nedostaje muzici, obožavaocima, kolegama i prijateljima, i uvek će. Zato ću svaki trenutak proveden sa njim pamtiti večno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

kratko i jasno

15.10.2019. 18:17

Makedonija je Tošeta odavno zaboravila. Gde su mu grob i mauzolej, koje mu je država obećala?!