SINGLOM “Znamo da je kraj” iz 2018. godine kultni rok bend “Divlje jagode” započeo je proslavu svojih četrdeset godina rokenrola, i ujedno najavio izlazak novog studijskog albuma na kome će, u slavljeničkom duhu, ugostiti i neke od pevača koji su bili deo njihove karijere. U obradi pesme “Zauvijek tvoj”, sa albuma “Konji”, ugostili su Tifu, u aprilu su objavili treći singl “Zbog tebe draga”, a sada nam predstavljaju i četvrti, ujedno i poslednji singl pre objave novog albuma, pesmu “Sama si”. Ovog puta gost im je Žanil Tataj - Žak, koga je publika imala priliku da upozna na albumima “Magic Love” i “Sto vjekova”, a radi se o rimejku pesme s kultnog albuma “Čarobnjaci” iz 1984. godine.


Pesma “Sama si” u celini je izašla iz studija Šišmiš. Fantastičnu video priču napravila je mala, ali kreativna ekipa iz RetroMetro & JohnDoeProduction, koja je bila zadužena i za poslednja dva singla, a koja u pripremi ima i neka nova iznenađenja, nakon izlaska albuma.

PROČITAJTE JOŠ - ŠVEĐANI LETE NA DRUGI SVET: "Enforser" obradili veliki hit Seada Lipovače i "Divljih jagoda"

Četiri singla su, takođe, bili najava i njihovog prvog, albuma iz 1979. godine, pa se time na neki način simbolično pokreće i nova priča kojoj želimo da traje sledećih četrdeset godina, a ekipu kultne grupe možete uhvatiti i na njihovoj turneji koja traje poslednjih godinu dana. Bend se trenutno nalazi u Kanadi, gde su odsvirali koncerte u Kalgariju i Edmontonu, a predstoji im i nastup u Torontu.

- Preslušavajući novu verziju pesme “Sama si” shvatio sam da bend nakon četrdeset godina zvuči bolje nego ikad! To je rezultat konstantnog rada cele naše ekipe, ali i vere da se uvek može bolje. Iskreno se nadam da moje mišljenje nije subjektivno, te da će i drugi, kojima su Jagode u srcu, znati da prepoznaju ovaj trenutak. Slušamo uskoro novi album - rekao je Zele Lipovača za Novosti Online.