PEVAČ i tekstopisac Zoran Predin u sredu je u beogradskoj "Džez kantini Lisabon" novinarima, kolegama i prijateljima predstavio svoje 40. studijsko izdanje u bogatoj karijeri, "Zoran peva Arsena", uoči istoimenog koncerta zakazanog za 15. novembar u "Kombank dvorani". Predin je obradio 12 pesama svog dugogodišnjeg prijatelja i saradnika, pokojnog Arsena Dedića, u nesvakidašnjem džipsi-sving aranžmanu, u pratnji benda "Damir Kukuruzović đango grup", koji će sa slovenačkim kantautorom nastupiti i u Beogradu.

- Nije bilo lako iz Arsenovog opusa izabrati 12 pesama - konstatovao je Predin. - Odabrao sam one u kojima sam pronašao najviše sebe, koje mogu da pevam kao da su moje. Tu je šest mega hitova i isto toliko manje poznatih, ali jednako lepih i zanosnih pesama. U džipsi-sving ritmu sve one su dobile neku novu energiju. Mogu da kažem da smo snimili nove originale. Moderna boja zvuka osvaja i mlađu publiku.


PROČITAJTE I:Fanovi biraju, "Ateisti" sviraju

Uz numere sa ovog izdanja, u Beogradu će na repertoaru biti i odabrane Zoranove pesme koje se uklapaju u ovakav koncept. Predinu su juče podršku pružili Sergej Ćetković, s kojim je Zoran nedavno snimio duet, Zdenko Kolar, Nikola Čuturilo Čutura, rok kritičari Petar Peca Popović i Petar Janjatović...