USKORO POČINjE SNIMANjE TAJKUNA: Saga o moćnicima i političkim igrama

M. DEDIĆ

subota, 05. 10. 2019. u 00:15

УСКОРО ПОЧИЊЕ СНИМАЊЕ ТАЈКУНА: Сага о моћницима и политичким играма

Dragan Bjelogrlić u naslovnoj ulozi V. Danilov

Serija će se emitovati na proleće , a u naslovnoj ulozi biće Dragan Bjelogrlić

ATENTAT na moćnika, privatizacija, političke igre - sve to naći će se u novoj seriji "Tajkun" čija prva klapa uskoro pada, saznaju "Novosti". Snimanje za koje je zadužen Firefly productions počinje polovinom meseca, a serija će se emitovati na proleće sledeće godine. Gde - još se ne zna, jer je više emitera u igri.

Režiju potpisuje Miroslav Terzić, a u naslovnoj ulozi naći će se Dragan Bjelogrlić. Scenarista Đorđe Milosavljević u razgovoru za "Novosti", otkriva da su mu negativne emocije koje budi sama reč tajkun bile glavna inspiracija. Milosavljević podseća da u savremenoj TV produkciji neke od najboljih i najuzbudljivijih priča govore o "negativcima", poput Tonija Soprana, mafijaškog glavešine, ili Dekstera, policajca serijskog ubice.

- U tom smislu bio je uzbudljiv izazov pričati priču o liku koji je u našem društvu ozloglašen koliko i Toni ili Dekster. Naravno, podrazumeva se da za svog glavnog junaka morate da se borite, da ga razumete, pa da ga i branite, čak i onda kad njegovi postupci izgledaju neodbranjivi. Scenarista je uvek pomalo i advokat svog glavnog junaka.

Milosavljević kaže da mu je glavni junak bio privlačan i zbog misli Nikolasa Nasima Taleba, koja mu je praktično bila moto tokom pisanja serija.


PROČITAJTE JOŠ - Mali ekran pun domaćih serija


- "Više verujem osobi koja je mnogo grešila, nego onoj koja nikad nije grešila." Tajkun kojim se bavim je mnogo grešio, ali to njegovo iskustvo čini uzbudljivim i važnim.

Scenarista koji je poznat po strasti prema trilerima otkriva da ni u ovoj seriji neće manjkati misterija.


Scenarista Đorđe Milosavljević Foto P. Mitić


- Priča počinje atentatom na tajkuna, i on je kao junak sve vreme progonjen, što seriju čini čistim trilerom. Čuo sam puno onih koji tvrde da je pravljenje ovog žanra prolazni trend i da će se svi na kraju vratiti komedijama. Komedija je svakako najpopularniji žanr, ali vreme njene apsolutne dominacije je prošlo, a ko to ne vidi, ne razume duh naše stvarnosti, i na globalnom i na srpskom nivou - ocenjuje Milosavljević.


PROČITAJTE JOŠ - Bjelogrlićeva bajka o gubitnicimaU seriji će se prepoznati mnogi, ali ne i tajkuni. Jer glavni junak je plod Milosavljevićeve mašte.

- Opisane su mnoge prepoznatljive situacije iz naše stvarnosti - privatizacija, političke igre vezane sa njom, menjanje režima u kojima tajkun mora da opstane. Ipak, ličnost oko koje se priča gradi, Vladan Simonović, svakako je posebna i originalna.

Scenarista otkriva da je "Tajkun" i porodična drama o čoveku koji nije uspevao da nađe način da se približi osobama koje je smatrao najbliskijim, svom ocu, sinu, celoj porodici.

- Svest o nepopravljivim greškama koje je načinio, kao i o žrtvama svog poslovnog uspeha, u finalu priče će doći, ali po vrlo skupoj ceni - zaključuje Milosavljević.


DRAGOCENA NAGRADA

MILOSAVLjEVIĆ je jedan od naših najnagrađivanijih scenarista. Poslednje u nizu priznanja stiglo je sa nedavno završenog FEDIS-a gde je dobio "Zlatnu antenu" za najbolji scenario ("Koreni").

- Ovo je dragocena nagrada, pogotovu što dolazi u godini koja je bila bogata kvalitetnom produkcijom. To, naravno, nije nagrada samo meni, već i velikom romanu Dobrice Ćosića, ali i celoj ekipi koja se potrudila da ovu priču realizuje na najbolji mogući način.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije