TRENUTAK kada će spakovati kofere, napustiti roditeljski dom i rodnu provinciju zameniti velikim gradom, mlad čovek na pragu osamostaljivanja iščekuje godinama. Tako i ekipa serije "Preživeti Beograd", na čelu sa rediteljem Đorđem Stanimirovićem, nestrpljivo čeka 12. oktobar da oslušne prve reakcije gledalaca na projekat koji je pripreman mesecima. Uložili su veliki trud, proveli mnogo snimajućih sati na setu, u hodu su razrađivali priče likova, otklanjali probleme i nedoumice... Sve to, na kraju, biće "spakovano" u 40 epizoda, a gledaćemo ih premijerno na televiziji Pink, subotom u 21.00. Proverili smo kakva atmosfera vlada na setu, sada kada se premijera "opasno" približila.

Na poznatom beogradskom splavu na Savi đuskali smo sa protagonistima priče budući da su se te večeri beležili kadrovi studentske žurke. U tami disko-kluba, muzike i smeha bilo je napretek. Kratke pauze tokom snimanja iskoristili smo za razgovor sa glumcima. Četiri drugarice, cimerke i glavne junakinje - Nevena (Tamara Šustić), Ružica (Nina Nešković), Marina (Bojana Stojković) i Ljudmila (Lenka Petrović) ispričale su nam da su veoma uzbuđene što će se ono što su vredno stvarale konačno naći pred očima publike.


PROČITAJTE JOŠ:
"Nebeska tema" obišla svet

- Kompletan autorski tim uložio je mnogo energije i truda u ovu seriju. Sigurna sam da će publika to prepoznati i da će u narednim mesecima uživati u svemu što smo stvorili za njih - kaže Nina Nešković, koja svoju junakinju opisuje kao hrabru, svojeglavu, otresitu, pravednu, snažnu i - nežnu.

Ružica Ilić iz Zabojnice, malog mesta u srcu Šumadije, stiže u prestonicu, gde počinje njena životna avantura. Tu upoznaje Marinu, "živu vatru" iz Stare Pazove, koju muči to što ne potiče s beogradskog asfalta. Bojana Stojković, koja tumači ovaj lik, smatra da će serija "Preživeti Beograd" biti pravo osveženje na malom ekranu.

- Razlog za to je što se bavi mladima, njihovim avanturama, usponima i padovima. Takođe, zastupljena je neiscrpna tema ljubavi - kaže glumica.

Tamara Šustić naglasila je da se posle rada na ovom projektu oseća bogatijom i kao čovek i kao glumica.

- Nova poznanstva koja sam stekla na setu znatno su uticala na mene. Svaki kolega je doneo nešto autentično iz čega sam mogla da crpim ono najlepše i obezbedim sebi da se svakog momenta osećam dobro - kaže Tamara. - Od velike važnosti za moj glumački život su prva stvaralaštva u kadru. Sigurna sam da iz ove priče izlazim iskustveno bogatija. Mislim da smo svi uspeli da ostvarimo svoje zamisli u kreiranju.

Priča o devojkama ne bi bila potpuna da nema i onu mušku stranu. Drugovi iz Studenjaka, beogradski frajeri, bivše i buduće ljubavi, učiniće njihovu svakodnevicu uzbudljivijom. Dejan Maksimović, koji tumači lokalnog mangupa Žanka, jedva čeka da se prikaže publici.

- Ovo je moja prva velika uloga na televiziji. Uzbuđenje je ogromno i sve je jače kako se bliži termin prikazivanja. Verujem da će gledaoci zavoleti seriju onoliko koliko smo je zavoleli mi koji smo je stvarali - kaže glumac.

Koki, stanovnik studentskog doma, jedan je od došljaka koji će morati da prežive Beograd, izbore se za opstanak u njemu i pokušaju da ostvare svoje nade i snove.

- Serija ima ciljnu grupu gledalaca i smatram da će njihove reakcije biti pozitivne. Mnogi će se pronaći u situacijama u kojima se nalaze likovi - ističe Lazar Nikolić.

Smeštena u savremeno doba, ova drama iz perspektive mladog čoveka govori o svemu što se događa u životnom razdoblju koji počinje sa upisom na fakultet, a završava se u kasnim dvadesetim godinama.

- Svako će moći da se identifikuje sa junacima. Ova serija u sebi sadrži šaljivu, satiričnu i dramsku notu. Otvara mnoge teme i sve u njoj prikazano je realno - objašnjava Nikola Šurbanović, koga ćemo gledati kao Stevana, Neveninog bivšeg dečka.

Njegov junak na sve načine pokušava da voljenu vrati u rodni kraj. Da li će u tome uspeti - saznaćemo kroz epizode. Ono što smo videli svojim očima bio je vođa snimanja, koji je glasno uzviknuo: "Pauza je gotova!" i sve glumce vratio na početne pozicije - ispred kamere.


PROČITAJTE JOŠ:
Dejan Cukić objavio numeru "Ulica bez brojeva" (VIDEO)


SPOJ MLADOSTI I ISKUSTVA

PODRŠKU mladim glumcima koji će nositi priču, a mnogi od njih su i prvi put ispred kamere, pružiće iskusne kolege. To su Mira Banjac, Radoš Bajić, Tihomir Stanić, Isidora Minić, Aleksandar Srećković Kubura, Igor Đorđević, Nebojša Milovanović, Dara Džokić i mnogi drugi. Što se muzičkog dela tiče, za naslovnu numeru zaslužni su Bajaga i "Instruktori".