IMODžEN VOTERHAUS: Elizabeta Druga kao inspiracija

M. ADžIĆ

03. 10. 2019. u 06:45

ИМОЏЕН ВОТЕРХАУС: Елизабета Друга као инспирација

Foto SCI FI

Mlada glumica o ulozi kraljice Rozmund u naučno - fantastičnoj seriji "Predstraža"

PLAVOKOSA Imodžen Voterhaus (25), koju gledamo kao kraljicu Rozmund u seriji "Predstraža" (SCI FI, 21.00), u svet glume kročila je pre pet godina. Debitovala je epizodnom ulogom u krimi-drami "Islednik", a zatim se pojavila u seriji "Srećković" i još nekoliko kratkih filmova. Zapaženu rolu ostvarila je u trileru nominovanom za Oskar "Noćne životinje", gde je igrala rame uz rame sa Ejmi Adams i Džejkom Džilenholom. Ipak, pravih pet minuta slave doživela je sa jednom od vodećih uloga u popularnoj fantaziji "Predstraža".

- Gluma je uzbudljiva igra. Nikada vam nije dosadno, svaka uloga je novi početak. A čini mi se da je najzabavnije glumiti u fantaziji. To je žanr u kojem je sve moguće. Sve o čemu maštate možete da iznesete kroz lik koji tumačite. I dok mi glumci uživamo u toj čarobnoj igri, gledaoci takođe vole da bar na sat pobegnu od svojih svakodnevnih problema u naš izmišljeni svet. U današnje vreme, kada nas sa svih strana zapljuskuju lošim vestima, svima je potrebna bajka. Beg od stvarnosti. Sigurna sam da će vam "Predstraža" pomoći da pred kraj radnog dana uplovite rasterećeni u san - kaže, za "Novosti", Imodžen.

* Na koju kraljicu ste se ugledali dok ste spremali ulogu: Viktoriju, Elizabetu Prvu ili Elizabetu Drugu?

- Veliki sam obožavalac kraljica, i pravih i fiktivnih. Kada vam se pruži prilika da se okušate u roli vladarke, još u fantaziji u kojoj je sve moguće, onda je to ostvarenje sna za svaku glumicu. Tokom pripreme za ulogu, inspiraciju sam tražila u starim filmovima, ali sam se ugledala i na Elizabetu Drugu.


* Selidba seta "Predstraže" iz SAD u Srbiju učinila je da serija dobije veći budžet i da uznapreduje produkcijski. Koliko je za radnju i njen vizuelni identitet značila ova velika promena?

- Mnogo. U Srbiji smo imali prava utvrđenja i na raspolaganju vašu istoriju kao inspiraciju. Tu su i prelepi predeli u okolini Beograda koji su bili odlični za "slikanje". Imali smo trostruko veći set nego u prvoj sezoni. Uz takve pogodnosti serija je dobila na kvalitetu, a sigurna sam i nove gledaoce. Srbija nam je bila sjajan domaćin. Inače, ovo nije bio prvi put da sam posetila vašu zemlju. Pre nekoliko godina na proputovanju kroz Evropu sa društvom sam svratila u Beograd. Sećam se da smo dve noći izlazili u noćni provod. Doživljaj je bio za pamćenje.


* Da li vam je posao ovog puta dozvoljavao da uživate u beogradskom noćnom životu?

- O, da! Čini mi se da sam se ovog puta još bolje provodila. Beograd je sjajan grad. Živahno je mesto. Obožavam ga!


SESTRA SUKI

PRE nego što je postala glumica, Imodžen je radila kao manekenka i foto-model za poznate londonske brendove. Na modnu pistu ju je dovela dve godine starija sestra Suki, koja se takođe uspešno bavi manekenstvom i glumom. Njih dve imaju još jednu mlađu sestru i brata, ali oni, bar zasad, nisu krenuli njihovim stopama.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije