RIBLjA ČORBA OBJAVLjUJE 20. ALBUM: Dubravka u srcu i na omotu

M. ĆUNKOVIĆ

ponedeljak, 30. 09. 2019. u 10:50

РИБЉА ЧОРБА ОБЈАВЉУЈЕ 20. АЛБУМ: Дубравка у срцу и на омоту

Foto: Marina Pešić

U izdanju "Siti rekordsa", posle skoro sedmogodišnje diskografske pauze izlazi "Da tebe nije", sa likom supruge Bore Đorđevića

PROSLAVLjENI bend "Riblja čorba" u ponedeljak 30. septembra, u izdanju "Siti rekordsa", posle skoro sedmogodišnje diskografske pauze, objavljuje 20. studijski album "Da tebe nije", koji su obožavaoci željno iščekivali. Na ovom izdanju je 10 pesama, plus bonus numera "Ivica Dačić".

Vernim poklonicima benda, pre svega redovnim koncertnim posetiocima, dobar deo materijala, zapravo, i nije nov. Najranije su se upoznali s pesmom "Od greške do greške", koju je grupa izvodila još na prvim akustičnim koncertima "Čorba se čuje i bez struje" 2014. godine. Od tada im je poznata i melodija pesme "Pasji život", koja se prvobitno zvala "Voleo sam te", ali je Bora, u međuvremenu, napisao novi tekst.

"Čorba" već nekoliko godina izvodi uživo "Otvori oči", koju je napisao najmlađi član benda, popularni Joca Zmaj, prateći vokal. Naslovna "Da tebe nije" predstavljena je kao najavni singl pre dve i po godine, a jedno vreme je u set-listi bila i "Smešan, grešan i pogrešan". Klasičan rokenrol hit "Mister perfekt" publika već dugo peva na koncertima zajedno sa bendom, a u repertoaru je i "Poslednja", numera u koju se "Čorba" najviše uzda.

Album otvara žestoka pesma "Ubijaju rokenrol" za koju je muziku napisao bas gitarista Miša Aleksić, a fanovima je, do izlaska novog izdanja, nepoznanica bila i pesma "Scena". Nema sumnje da će posebnu pažnju izazvati melanholična balada "Kraj" kojom završava zvaničan deo izdanja.

- Album je više nego dobar - uverava za "Novosti" Bora.

Foto: Siti rekords

- Snimali smo ga dve godine, i svi u bendu smo presrećni kako zvuči. Za klasičan zvuk "Riblje čorbe" najzaslužniji su nažalost pokojni producent Milan Popović i Oliver Jovanović, kod koga je snimljena većina pesama. Takođe smo zahvalni prijatelju Zvonimiru Đukiću Đuletu i producentu Voji Aralici, koji su se potrudili da naslovna pesma "Da tebe nije" zvuči drugačije od ostalih, i da u startu bude hit.

PROČITAJTE JOŠ - NOVA PESMA "RIBLjE ČORBE": Smeh i aplauzi za hit o raspevanom Ivici Dačiću

Na prednjoj slici albuma je lik Đorđevićeve supruge Dubravke Milaković, sa kojom čuveni frontmen živi poslednjih godina u Ljubljani.

Foto: Siti rekords

- Ovaj album u potpunosti posvećujem mojoj ženi, poslednjoj i najvećoj ljubavi - Dubravki. Njen Bora - istaknuto je na omotu.

PROČITAJTE JOŠ - Boru zbog nastupa stavili na - umrlicu?! (FOTO)

Zaljubljeni Đorđević je za naš list dodao:

- Razmišljali smo da album bude ilustrovan tetovažama. O mojoj voljenoj supruzi govore skoro sve pesme na albumu, i da nije nje, on ne bi ni postojao. Njoj se najviše sviđa "Pasji život", a meni "Poslednja", jer je ona zaista moja poslednja i najveća ljubav.


Komentari (1)

Željko Nešković NASH

01.10.2019. 05:16

Pa još na moj rođendan, moj omiljeni bend objavi album!!! Hvala vam, legende, do neba!!! Ovo nikad neću zaboraviti!!! ŽIVELA RIBLJA ČORBA!!!