Bendu Artan Lili nagrada Milan Mladenović

Tanjug

subota, 21. 09. 2019. u 23:33

Бенду Артан Лили награда Милан Младеновић

"Artan Lili" / Print screen Youtube

Beogradska pop-nois grupa "Artan Lili" dobitnik je nagrade Zadužbine "Milan Mladenović
Beogradska pop-nois grupa "Artan Lili" dobitnik je nagrade Zadužbine "Milan Mladenović".


Na svečanosti u Narodnoj biblioteci u Beogradu članovima grupe nagradu je uručio Zoran Kostić Cane, lider sastava "Partibrejkers".

Osim Kostića, u žiriju koji je preslušao 126 prispelih pesama, nalazali su se i džez pijanista Vasil Hadžimanov i rok kritičar Aleksandar Žikić.

U obrazloženju odluke žirija, Žikić je napomenuo da je sastav "Artan Lili" svojom kompozicijom "D.E.P.R.A." zadovoljio sve kriterijume koje muzičko delo čcini izuzetnim.

Pročitajte još: "Artan Lili" objavili spot za pesmu "D.E.P.R.A." (VIDEO)

"Reč je o originalnom, duboko individualnom, stilski doslednom i inteligentnom autorskom ostvarenju, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacije i cinizma", rekao je Žikić.

Lider nagrađenog benda Bojan Slačala pozavo je okupljene da aplauzom pozdrave Milana Mladenovića, frontmena kultnog benda "Ekaterina Velika".

"Opet nas je okupio ovde i verujem da bi mu bilo drago da zna ko je zaslužio nagradu koja je nazvana po njegovom imenu. Ovo priznanje je za nas velika čast, ali i ogromna odgovornost", rekao je Slačala.


Komentari (2)

Nezadovoljan

22.09.2019. 09:07

Kakva originalnost!? Ovo je Obojeni Program svirao početkom 90-ih, pa do danas... Ovi su više modni pravac i psihodelična zaj***ncija nego Rock Band!!! Jeste se Milan okušao u sličnom pravcu (psychedelic rock) albumom Angel's Breath, ali nije to sigurno ono što je njegova prava zadužbina! Umro je i Rock 'n' Roll :(