Trubači iz Vranja oduševili Francuze

J. S.

ponedeljak, 09. 09. 2019. u 11:10

Трубачи из Врања одушевили Французе
Čuveni orkestar Ekrema Mamutovića svirao i držao radionice u Alesonu

VIŠESTRUKO nagrađivan u Guči, trubački orkestar Ekrema Mamutovića učestvovao je na sedmodnevnom festivalu u francuskom gradu Alesonu. Bili su jedini afirmisani predstavnici iz Srbije koji nisu samo nastupali, već i svoje znanje prenosili na muzičare iz cele Francuske koji su pohađali radionice trubača iz Vranja.

Pročitajte još: Boemski duh zavladao Dušanovcem (FOTO)

- Francuzi su bili oduševljeni našom interpretacijom iako su to sve školovani muzičari. Ubrzo su savladali tri numere koje su ih oduševile "Jovano Jovanke", "Niška Banja" i "Lela Vranjanka" - prenosi nam utiske Ekrem Mamutović.

Na festivalu u Francuskoj, koji po mnogo čemu podseća na Guču, vranjski trubači su svojim svakodnevnim nastupima oduševili publiku, a usledili su i pozivi za nastupe širom sveta. Zanimljivo je da je u orkestru svirao i Ekremov sin Kristijan (10), trubački naslednik Mamutovića, koji pohađa muzičku školu i već je osvajao brojna muzička priznanja.

Inače, ovo je drugi nastup trubača iz Vranja u Francuskoj ove godine, prvi put su nastupili u julu, na festivalu u blizini Liona, odakle takođe nose najlepše impresije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nikola

10.09.2019. 01:28

Bravo kolege svaka cast sve cestitke i pohvale za vas bas mi je drago jos jedan orkestar koji promovise Srpsku trubu i sviranje.. sve cestitke jos jednom i veliji pozdrav od vasih kolega orkestra