VLASNIK ružičaste imperije Željko Mitrović je gostujući u jutarnjem programu TV Pink, koja obeležava jubilej - 25 godina rada, izjavio da je ponosan na porodicu, decu, situacije u kojima nekom pomogne, kao kad, na primer, pošalje mališane koji nisu u mogućnosti da odu na more, a da je što se tiče četvrt veka njegove televizije zadovoljan, pogotovo kad stignu tromesečni, šestomesečni ili godišnji rezultati. Tvrdi da je Pink najbolje ogledalo samog tržišta, koje se stabilizovalo i napreduje.

Ponosan je Mitrović što je Pink sada najveća produkcija u Evropi, koja ima i 60 programa koje emituje na kablovskoj televiziji. Sve je, ističe, u dobroj ideji i dobrom programu. Mada su poznati po televiziji, rijaliti "Zadruga" je, veli, u prethodnoj sezoni imao tri milijarde pregleda na internetu, što znači da je Pink na globalnoj mreži mnogo jači kontakt provajder, nego na televiziji, koja će se u narednom periodu fokusirati na ozbiljnu proizvodnju domaćeg serijskog programa.

Pročitajte još - Željko Mitrović otkrio novine koje očekuju učesnike nove Zadruge

- Ukupni budžeti su danas između 40 i 50 miliona evra - kazao je Mitrović. - Mi imamo 10 miliona, RTS ima takođe 10, država ima 10 miliona u Filmskom centru i "Telekom" ima toliko ili nešto više. Mi ćemo pokušati da uradimo ono što su uradili Latinoamerikanci i Turci, da formiramo program koji ćemo izvoziti. Ako su oni inficirali pola sveta svojim sapunicama, nije srpski jezik baš tolika barijera.

Željko je objasnio da su u nedostatku igranih programa, rijaliti formati razvili emociju između ekrana i gledaoca. Zato Pink sada snima osam serija, koje će ukupno imati 500 epizoda. Najobimniji projekat je "Crveni mesec", serija od 120 epizoda, snimljenih za 180 dana, koja će biti emitovana radnim danima od 7. oktobra. Subotom će biti prikazivana serija Radoša Bajića "Preživeti Beograd", dok se na zimu planiraju projekti sa Slobodanom Šuljagićem i "Telekomom".

Pročitajte još - POZNAT JOŠ JEDAN UČESNIK ZADRUGE 3!: "Ako ubodem trojku u Zadruzi 3, verovatno ću imati i neke premije"

FINANSIJSKI PARTNERI ZA NAJBOLjE IDEJE

MITROVIĆ je otkrio da će on, zajedno sa Veselinom Jevrosimovićem (vlasnik "Komtrejda"), Andrejem Jovanovićem (osnivač "Marbo produkta") i Slavkom Carićem (direktor Erste banke), sačinjavati žiri novog TV formata "Šark tenk", gde će se oni utrkivati da postanu partner nekom ko izloži najbolju ideju, a nema finansija:

- Verujem da će to probuditi preduzetnički duh u Srbiji. Ima ovde mnogo klinaca sa sjajnim idejama, ali ne znaju kako da ih realizuju. Moja ideja je da formiramo ekipu sa investicionim potencijalom i jednom nedeljno da izaberemo jedan projekat. Ovde je bruka ako ste uspešni, a još i bogati... Mi u Srbiji nemamo Bila Gejtsa, Stiva Džobsa, Marka Zakerberga, nikoga na koga bi se klinci ugledali. Njima su idoli narkodileri, kradljivci automobila i kriminalci. Zar nije bolje da imamo nekog uspešnog i afirmišemo ga? Da klinci počnu da se ostvaruju i dobiju samopouzdanje.