Ivan Bosiljčić kao čuveni turski sultan

Dejan ĆIRIĆ

26. 08. 2019. u 15:00

Иван Босиљчић као чувени турски султан

Ivan Bosiljčić / foto Allis Cstazy

U Istanbulu, u Turskoj, počelo je snimanje viskobudžetnog istorijskog televizijskog serijala pod nazivom “Ruski rob”. Ivanu Bosiljčiću poverena uloga čuvenog turskog sultana

U Istanbulu, u Turskoj, počelo je snimanje viskobudžetnog istorijskog televizijskog serijala pod nazivom “Ruski rob”. Projekat realizuje flmska kuća “Mars media”, iz Moskve, u koprodukciji sa Prvim kanalom Ruske nacionalne televizije.

Radnja nas vraća u vreme odnosa Borisa Godunova i Osmanske imperije i obuhvata kraj šesnaestog i početak sedamnaestog veka. Reditelj je Ivan Šurhovecki, poznat po filmu “Legenda o Kolovratu” , koji je sa velikim uspehom prikazan i u našim bioskopima.

Glavne uloge tumače Ilija Malakov, Artur Ivanov kao Boris Godunov, legendarnog turskog sultana tumači Ivan Bosiljčić, a cara Fedora Vladimir Koševoj. Jednu od zapaženih uloga gra i mlada srpska glumica Milena Radulović, zajedno sa ruskim kolegama Arinom Žarkovom, Aleksejem Kravčenkom, Ivanom Rudakovim, Vladimirom Antonikom i Zurab Kipšidze.

,,Mars media” je produkcija sa kojom sam radio na svom prvom ruskom tv serijalu, “Hotel Rusija”, pre četiri godine, i evo, ponovo se srećemo na velikom i značajnom projektu. Zahvalan sam glavnim producentima Eleni Denisevič i Rubenu Dišdišjanu, koji su me uveli u svet ruskog filma i koji izuzetno pamte dobre saradnje i cene glumce sa našeg podneblja. Naš prvi zajednički projekat je prikazan u preko šesnaest zemalja širom sveta.” kaže, za Novosti Online, Ivan Bosiljčić i dodaje:

Ivan Bosiljčić / foto Allis Cstazy

“Mnogo se radujem što sam u timu reditelja Šurhoveckog. Njegov “Kolovrat” je bio film po svim svetskim standardima. Sa kolegom Ilijom Malakovim sam tokom prethodna četiri meseca svakodnevno sarađivao na serijalu o Kazanovi i nastavljamo da snimamo bez prekida. Samo smo zamenili Petrograd Istanbulom. Posebno mi je drago što ovde, u inostranstvu, snimam sa našom sjajnom Milenom Radulović.” ističe popularni glumac, koji se u Srbiju vraća do početka pozorišne sezone i željno iščekuje susret sa domaćom publikom i kolegama.

“Trenutno više radim na inostranom tržištu, ali neprestano mislim na naše gledaoce. Sada sam već siguran da će nakon premijere na ruskom Prvom kanalu, i naša publika na nekoj od naših TV stanica gledati ove, za mene, posebne istorijske priče.” zaključuje Bosiljčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Ljube

26.08.2019. 19:42

Puno srece u daljem radu i zivotu ,tebi i tvojoj porodici ljudino,Srbendo ,legendo ....

Profesionalac

26.08.2019. 20:53

Ivane, ako čitaš, molim te, nemoj samo i ti da počneš da se baviš politikom. Fokusiraj se na svoju profesiju. Odlično ti ide. Glumci su mi se zgadili. Menjam kanal kad naletim na neke.