Marko Luis spreman za energično đuskanje

M. Bobinac

ponedeljak, 19. 08. 2019. u 16:50

Марко Луис спреман за енергично ђускање

Foto P. Milošević

Marko Luis o nastupu na festivalu piva

PRVI put ove godine jedan od najpopularnijih muzičara današnjice Marko Stojanović, poznatiji kao Marko Luis, nastupiće na 17. beogradskom "Bir festu" kao solo izvođač. Tim povodom razgovarali smo sa slavnim kantautorom, koji se, za "Novosti", prisetio svog prethodnog nastupa na festivalu piva. Pre desetak godina dobio je priliku da posetiocima na Ušću pokaže umeće sviranja na perkusijama u bendu svog oca, čuvenog Ljubiše Stojanovića Luisa, koji je život izgubio 2011. godine u saobraćajnoj nesreći kod Feketića.

- Bilo je zaista jedinstveno iskustvo nastupati na "Bir festu". Neverovatan je osećaj kada izađete pred 100.000 ljudi i kada oni uglas pevaju vašu pesmu - opisuje Marko.

Ovog puta publika će đuskati uz njegove autorske numere, a muzičar nam kaže da je repertoar u potpunosti prilagodio festivalskoj atmosferi. Drugim rečima, pripremite se za dobar rad nogu u brzom ritmu.

- Odabrao sam najenergičnije hitove za đuskanje, koji najbolje idu uz pivo. To su neke od omiljenih pesama većine mojih fanova - priča muzičar. - Želim da svi zajedno pevamo, jer je to najlepši mogući osećaj.

Pročitajte još: Marko Luis: „Svet je moj“ sa sestrom Majom

Naš sagovornik kaže da voli da svrati na "Bir fest" i privatno, jer je ovaj festival postao tradicija.

- Tamo je dobar provod zagarantovan - ističe Marko, i dodaje da na nastupima najviše voli da izvodi hit Shine on me, jer ta pesma nosi posebnu energiju, kao i "Raj za avanturiste", zbog koje publika postaje najglasnija već na prvi akord.

U PRIPREMI NOVI ALBUM

TOKOM letnjih meseci Marko je vredno radio na četvrtom po redu studijskom albumu, koji samo što nije spreman. Njegove fanove posebno će obradovati vest da će novi singl osvanuti u septembru.

- U saradnji sa britanskim elektro-pop sastavom "Klin bendit" i "Tuborgom" napravio sam zvaničnu obradu njihove pesme Rockabye, koju u originalu izvode pevačica Ana-Meri i čuveni reper sa Jamajke Šon Pol, a zove se "Svet je u nama". Srećan sam što je publika odlično prihvatila moju verziju te numere - ponosan je Stojanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije