Puče zora uz Van Gog, Manjifika, Blažu...

M.Ćunković

nedelja, 18. 08. 2019. u 01:26

Пуче зора уз Ван Гог, Мањифика, Блажу...

Foto: K. Mihajlović

Treće večeri 17. "Bir festa" na Ušću upriličen provod za pamćenje

ODLIČAN muzički program i prijatno vreme - sve se idealno sklopilo preksinoć za nekoliko desetina hiljada posetilaca tokom treće večeri 17. beogradskog "Bir festa", pa je nastala prava žurka garnirana bespoštednim pevanjem hitova "Van Goga", Blaže i "Kljunova", Manjifika...

Još po suncu, publici se prvo predstavio talentovani Nikola Džoni Ranković sa svojim bendom "Dečurlijans", a zvuk etna donela je Bilja Krstić. Očekivano, euforija je stigla uz Prljavog Inspektora Blažu i "Kljunove", koji minut iza 21.30, već sa prvim taktovima obrade "Čekala sam". Blaža se, na opšte oduševljenje, odmah spustio u publiku. A tamo, pored onih koji pamte njegove početke s "Kljunovima" pre 25 godina, bilo je i mnogo mlađih obožavalaca, pa i dece na ramenima roditelja, u prvim redovima. Svi su na svoj način dobro raspoloženje pokazivali, uz pivo ili sokiće, prikladno uzrastu, dok je bend prašio dobro znane hitove "Dole, dole", "Seks, droga i Bodiroga", "Ne mogu bez nje" i druge, uz premijeru nove, odlično prihvaćene "Svi za jednog, jedan za sve", posvećene košarkaškoj reprezentaciji Srbije pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Kini. Ni "šutke" u prvim redovima nisu izostale, a Dejan Resanović Deki, član originalne postave benda, ovoga puta bio je specijalni gost, i to za klavijaturama.

Manjifiko, Slovenac specifične energije i zvuka, "održao je vatru" na glavnoj sceni, a uz vanvremensku "Pukni zoro", koja je, dobro to znamo, ušla u sve pore naroda, posetioci "Bir festa" pevali su kao jedan, baš kao i "Samo malo".

Vrhunac večeri predstavljao je nastup grupe "Van Gog", koja je i prošlog leta blistala na Ušću, a u međuvremenu objavila sjajan album "More bez obala". Jednočasovni muzičko-scenski spektakl počeo je, ipak, uz stari adut "Spisak razloga". Dok je prašio "Puls", frontmen Zvonimir Đukić Đule je, očekivano, sišao u publiku, a nedugo zatim Ušće se bukvalno treslo - iz čučnja u skok.

Pročitajte još: Pivska rapsodija na Ušću

Hiljade telefona upereno je ka nebu uz "Anđele moj brate", kao pozdrav "svim sestrama i svoj braći anđelima koji nas sa neba čuvaju i prate". Mešao je bend stare i nove adute ("Više te ne volim ko pre", "Za godine tvoje", "Brod od papira", "Neko te ima", "Za suze nema vremena"...), Đule je osvežavao obožavaoce polivajući ih, a spektakularna završnica se desila uz "Možda baš sad". Tada je sve pretvoreno u veliki rokenrol-disko klub.

Večeras posetioce na glavnoj bini očekuje završnica uz Marka Luisa, "Rok operu", repera Ajs Nigrutina i Timbeta, "Majke" i "KKN".

Jaku postavu na alternativnoj sceni čine "Hadži prodane duše", "Zvuk ulice", "Direktori"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije