Irena Jovanović, voditelj emisije „Svitanje“ na televiziji Pink, ovog leta spaja lepo i korisno i putuje, kako nekim od najlepših obala Mediterana, tako i zanimljivim kontinentalnim predelima , obilazeći mesta i gradove u kojima se svitanja ne propuštaju, a odmor i hedonizam su, u pravom smislu te reči, zagarantovani.

Jul i avgust su mi pružili božanstvene trenutke i zanimljive vidike sa obale i sa uzvišenja.

Iz Herceg Novog, čijoj su lepoti i šarmu, doprineli Sajam knjiga i mirno more, mog sina Lazara i mene put je odveo do prelepog starog Dubrovnika i čuvenog Straduna, preko Cavtata, pa još dalje, u Slano, Ston i Hodilje, na razuđenu i mirnu obalu Pelješca, obojenu uzgajivačima mušula i pasioniranim vinarima. Svitanja su na svim ovim mestima nestvarna, gotovo, čarobna.

Povratak u Srbiju nije prošao bez uzbuđenja. Sa vršačkog brega, sa terase vile “Breg”, mali banatski grad Vršac, izgleda kao Las Vegas, u večernjim satima. Vetrenjače daju šarm, obeležene svetlima, kao sazvežđa dobre energije, ruža sedam vetrova brine o čistom vazduhu, a opuštenost je zagarantovana.

Priroda je sklad i ravnoteža za kojom traga savremeni čovek I, na svu sreću, to se utočište može pronaći i na kratkom godišnjem odmoru, uz dobro društvo i organizaciju.

Pod parolom hvala ti, leto pakujem kofere za Rim, odakle ću u novu poslovnu sezonu.” otkriva za Novosti Online, popularna voditeljka.