FEŠTA U ETNO-RUHU: Bodrog fest održan u Bačkom Monoštoru

J. BEKIĆ

12. 08. 2019. u 07:52

ФЕШТА У ЕТНО-РУХУ: Бодрог фест одржан у Бачком Моноштору

Foto D.Dozet

Cilj festivala je i ove godine promovisanje kulturnog nasleđa sela kroz stare zanate, domaće proizvode, tradicionalna jela, piće, običaje, narodne nošnje, igre i pesme

DVODNEVNI festival hrane, tradicije, kulture i starih zanata, 15. "Bodrog fest", održan je minulog vikenda u Bačkom Monoštoru, nadomak Sombora. Cilj festivala je i ove godine promovisanje kulturnog nasleđa sela kroz stare zanate, domaće proizvode, tradicionalna jela, piće, običaje, narodne nošnje, igre i pesme, kao i prirodne lepote Specijalnog rezervata "Gornje Podunavlje".

Manifestacija je otvorena uz špalir fijakera pored Dunava, paradom jahača, mažoretkinja i folklornih ansambala iz mnogih krajeva Srbije.

PROČITAJTE I: SABOR TRUBAČA U GUČI: Proglašeni najbolji (FOTO)

Slika Bačkog Monoštora odisala je etno-ruhom.

Mnogobrojni gosti uživali su u degustaciji gurmanluka od ribljeg paprikaša, pečene ribe, domaćih kobasica i čuvenih štrudli sa makom i orasima. Predstavile su se i čuvene monoštorske zanatlije, korpari, čamdžije, koritari...

FOTO-SAFARI


IZLOŽBU fotografija sa Trećeg foto-safarija održanog u ovom selu otvorio je Darko Dozet, foto-reporter "Večernjih novosti". Svoje viđenje života u "selu na sedam Dunava" sa fotografijama u koloru predstavilo je ukupno devetoro renomiranih autora, fotografa, foto-reportera, ali i zaljubljenika u fotografiju, a među njima, pored Dozeta, i Jaroslav Pap, Nenad Mihajlović, Goran Mulić, Robert Getrel, Mihal Madacki, Dušan Kozderović, Zidija Andrejev i Ištvan Virag.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije