REAGOVANjE RTS NA TV KRITIKU FILMA BESKONAČNI RAT: Licenca za jedno emitovanje

M. J. M.

petak, 02. 08. 2019. u 20:49

РЕАГОВАЊЕ РТС НА ТВ КРИТИКУ ФИЛМА БЕСКОНАЧНИ РАТ: Лиценца за једно емитовање
Povodom TV kritike dokumentarnog filma "Beskonačni rat", autora Rikarda Jakone, objavljene u petak u našem listu, dobili smo saopštenje Javnog servisa

POVODOM TV kritike dokumentarnog filma "Beskonačni rat", autora Rikarda Jakone, objavljene u petak u našem listu, dobili smo saopštenje Javnog servisa:

"Tačan je podatak da smo za pomenuti film prvi put kupili licencu od italijanske televizije RAI 3 i emitovali ga na našem Prvom programu marta 2010. godine. Licenca je podrazumevala jedno emitovanje. Pošto smo zbog aktuelne situacije želeli ovaj film još jednom da stavimo na program, ponovo smo kupili licencu. Dakle, dokumentarac nismo izvadili iz bunkera, već smo emitovali novu, digitalizovanu verziju.

Pročitajte još - TV KRITIKA: Podsetnik na hašku pravdu

Što se reklamiranja sadržaja tiče, teško da bi milionski auditorijum znao za dan, vreme i mesto prikazivanja filma bez kampanje koja je podrazumevala tri promotivna spota emitovana tokom četiri dana u udarnim terminima na našim programima; objave na društvenim mrežama i portalu RTS-a; priloge u Dnevniku, kao i objave u svim print i onlajn medijima. A sve to od trenutka kada su završene složene procedure oko ponovne kupovine licence. I dalje nam nije jasna vaša konstatacija o bezvoljnosti zaposlenih na RTS-u, jer činjenice i statistika govore suprotno", navodi se, između ostalog u saopštenju Javnog servisa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Matt

03.08.2019. 16:53

O cemu vi pricate? Jedini kanal da koliko toliko valja, a valja dosta je RTS. I sad ste se nasli da pisete kritiku njima. Pocnite gospodo od Farme, Parova, audicija raaaaznih pa na dalje. Kad sve njih prečešljate, pozabavite se RTS-om.