IAKO je do početka ovogodišnjeg, 13. "Lavfesta" u Vrnjačkoj Banji - jednog od najvećih muzičkih festivala u regionu koji se održava od 1. do 3. avgusta - ostalo još nekoliko dana, organizatori saopštavaju da su smeštajni kapaciteti u "prestonici srpskog kontinentalnog turizma" gotovo rasprodati još početkom minule sedmice!

Vodeći svetski internet-sajt za rezervaciju smeštaja Booking.com, naime, beleži više od 80 odsto popunjenosti kapaciteta Vrnjačke Banje, a - kao i lane - zauzeta je većina ovdašnjih hotela, baš kao i pansioni, te kreveti u takozvanoj domaćoj radinosti.

Organizatori zato veruju da će, upravo zbog velikog interesovanja, brojni posetioci trodnevne muzičke fešte iz svih krajeva Srbije, zemalja regiona, ali i iz Nemačke, Francuske i Italije smeštaj pokušati da potraže u obližnjem Kraljevu i Trsteniku. To, kažu, pokazuje da korist od organizovanja jedne ovakve manifestacije prevazilaze granice lokalne samouprave u Vrnjačkoj Banji.

Pročitajte još: VELIKO INTERESOVANjE ZA „LAVFEST“: Banja gotovo rasprodata

Inače, na ukupno pet bina će - kako je najavljeno - nastupiti popularna imena svetske ekektro i tehno scene, te regionalne muzičke zvezde: Bajaga i "Instruktori" i "Dubioza kolektiv".