AKO ste ljubitelj dobrih istorijskih detektivskih priča, popularna ruska krimi-drama "Hotel Rusija" (2017), nedeljom od 21.10 na RTRS, biće pravi izbor za vas. Radnja ove serije vraća nas u Moskvu, pre četiri decenije, a u jednoj od glavnih uloga gledaćemo našeg poznatog glumca Ivana Bosiljčića.

- Ovo je priča o čuvenom hotelu "Rusija", koji se nalazio na Cvetnom trgu - rekao je za "Novosti" Bosiljčić. - Tu su odsedale sve svetske diplomate, održavali su se najbitniji politički skupovi. Hotel je izgoreo 1976. godine u požaru, uz veliki broj žrtava i pod okolnostima koje nikada nisu razjašnjene. Evakuacija je bila otežana zbog veličine hotela, od recepcije do poslednje sobe trebalo je pešačiti 25 minuta. Serija, takođe, opisuje svetske tenzije i pregovore u kojima je Rusija učestvovala, nastojeći da očuva mir, neposredno pre podmetanja požara. I usred tog burnog istorijskog momenta dešava se nemoguća ljubav među glavnim junacima.


PROČITAJTE JOŠ:
Ovacije za Borka i Šamela u „Madlenijanumu“ za Dan Egipta

Pred nama je 12 epizoda prve sezone u kojima pratimo Kseniju (Ekatarina Vilkova) koja radi kao administrator hotela "Rusija". Ova dama odgovorna je za prijem i udobnost gostiju, preciznije - pripadnike sovjetske elite, kriminalnih lidera i stranaca na visokom nivou. Mirisi drugog života - luksuznog, nepoznatog i atraktivnog - osećaju se, zapravo, ovde. To je mesto gde se interesi različitih političkih i međunarodnih grupa preklapaju. Ali ovaj svet ima svoja pravila i nemoguće je ući u njega bez dobrih veza. Za to je potrebno mnogo sreće i rada. Budući da se u ovom misterioznom hotelu svakodnevno odvija trka za vlast, Kseniji nije lako da se drži po strani. Prisustvo Nikaragvanca, Manuela (Ivan Bosiljčić), koji kupuje oružje u SSSR-u da bi preuzeo moć u svojoj zemlji, još više otežava poziciju glavne junakinje. Zbog toga će ova dama biti na strašnim iskušenjima, koja će je naterati da donosi veoma teške odluke. Samo tako će uspeti da preživi ovu priču. Međutim, s vremenom će shvatiti koliko je teško opstati u svetu laži i licemerja.

U seriji još igraju Ivan Dubrovski, Evgenij Pronin, Anatolij Gorjačev, Sofija Sinicina, Pavel Trubiner...