MNOGO promena donosi nova sezona Superlige, od sponzora do sistema takmičenja. Jedna stvar se, ipak, ne menja - saradnja srpskog fudbala i televizije Arena sport. I u novoj sezoni, najzanimljiviji susreti Superlige biće prenošeni na kanalima Arene, uz standardne studijske formate emisija "Najava" i "Pregled kola".

Komentatori i reporteri obaveštavaće gledaoce o najnovijim dešavanjima, analizirati utakmice i suđenje. Generalni direktor Arena sporta, Nebojša Žugić kaže da je ova televizija sebe uvek doživljavala kao strateškog partnera domaćeg fudbala.

- Verujemo da će tako biti i ubuduće. Poželeo bih svim timovima mnogo uspeha na terenu, a Fudbalskom savezu Srbije, kao i Zajednici klubova da istraju u borbi za povećanje kvaliteta igre i razvoja igrača i, naravno, svim navijačima da uživaju u interesantnim susretima i dobrom fudbalu. Verujem da će svi pokazati visok nivo fer pleja jer je to osnova savremenog fudbala, uzajamno poštovanje svih učesnika sportskih priredbi. Nadam se da će u narednoj sezoni i u našem prvenstvu biti na visokom nivou. Pratio sam prelazni rok i verujem da nas očekuje uzbudljiva trka kako za titulu šampiona, tako i za izlazak u Evropu - ističe generalni direktor.


PROČITAJTE I: Najbolji basket ispred Arene - na AreniČelnik Arene najavljuje da nas u nastupajućoj sezoni očekuje poboljšanje u smislu produkcije prenosa sa srpskih terena. Žugić obećava da će se ova televizija truditi da dostigne najviše evropske standarde kada je produkcija u pitanju.

NEIZVESNO Borba za titulu Foto M. Vukadinović


- Televizija Arena sport bi volela da su stadioni u Srbiji puni, da ima mnogo više publike, jer bismo u toj situaciji sve prenose koje emitujemo, radili sa mnogo više tehnike i ljudstva. Jednostavno, posećenost na srpskim stadionima je parametar koji moramo da uzmemo u obzir kada odlučujemo sa kog stadiona ćemo emitovati signal. Uveren sam takođe, a to će i naši korisnici, siguran sam, zapaziti, da će prenosi sa stadiona gde su postavljeni novi tereni, dodatno dobiti na kvalitetu - kaže Žugić.

Direktor Arene poziva sve klubove i predstavnike fudbalskih organizacija da zajedno rade u interesu srpskog fudbala.

- Vlada Srbije je najavila izgradnju novih stadiona, kao i izgradnju nacionalnog stadiona. Mislim da je to velika stvar za nas i naš fudbal. Ovom prilikom pozivam sve poklonike najvažnije sporedne stvari na svetu, da zajedničkim snagama radimo na poboljšanju i prosperitetu fudbala u Srbiji. Takođe, smatram da kod nas ima mnogo talentovanih igrača i da bez obzira na pojedine kritike, fudbal, kao i sport uopšte, zaslužuju punu podršku našeg društva - zaključuje Žugić.


POVRATNICI U ELITU

U PRVOM kolu Linglong Superlige, Arena sport prenosi dva duela. Večeras u 20 časova na stadionu "Rajko Mitić" sastaju se šampion Crvena zvezda i povratnik u elitni rang, ekipa Javora. Sutra od 17 časova na programu je meč još jednog povratnika u elitu, tima Inđije koji dočekuje osvajača Kupa, Partizan.