NA pitanje zbog čega je bilo vredno uložiti čak 32,8 miliona dolara u seriju "Podmornica" (2018), njen scenarista Toni Sejnt, u ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti", objavljenom u novembru prošle godine, rekao je:

- Publika će viditi ambicioznu, hrabru, epsku ali i komplikovanu priču iz Drugog svetskog rata, koju neće očekivati kada počne da gledaju seriju. To bi bila moja jednostavna preporuka.

Pa ko voli - nek izvoli! Priliku za to gledaoci će imati od 21. jula, vikendom, u 22.15, na RTS 2. Iz Javnog servisa poručuju da nećemo zažaliti ako zaronimo sa posadom "Podmornice", koju čine glumci Viki Krips ("Fantomska nit"), Lizi Kaplan ("Doktori za seks"), Tom Vlašiha ("Igra prestola"), Vinsent Karthedzer ("Momci s Medisona"), Džejms Darsi ("Agent Karter"), Tijeri Fremont i Rik Okon. Osmodelna serija snimana je u Minhenu, La Rošelu, Pragu i na Malti, i pripoveda o izborima i preživljavanju, istražujući životne nevolje nastale u periodu Drugog svetskog rata, i surovu realnost života tokom sukoba. U okupiranoj Francuskoj, podmornica U-612 spremna je za svoje prvo putovanje. Kalus Hofman javlja se na dužnost kao novi kapetan, a u međuvremenu, Simon Štraser počinje da radi kao prevodilac za nemačku mornaricu.

Pročitajte još - HRABRA EPSKA PRIČA: Serija "Podmornica" o Drugom svetskom ratu vredna 32,8 miliona dolara

Ukoliko originalni naslov, Das Boot, vezujete za poznati avanturistički film Volfganga Petersena iz 1981, niste pogrešili, jer se serija nastavlja tamo gde je slavni reditelj stao. Radnju "Podmornice" pratićemo kroz dve uzbudljive priče koje se, istovremeno, odvijaju na kopnu i na moru.

Prema Sejntovim rečima, najvažnija dešavanja vezuju se za prvu i poslednju epizodu.

- Videćemo šta se dešava na kopnu, o ljudima koji su ostali iza posade, ideju o priči o bratu i sestri. On odlazi na podmornicu, ostavljajući joj da nešto uradi, što pokreće lanac događaja - rekao je scenarista.

Tada nam je ispričao i da je najzahtevnije bilo prikazati odnos između kapetana i njegovog prvog oficira i napraviti sagu o dva lika potpuno različitog porekla i životnih okolnosti.