Manjifikov Barjak - hit u najavi

V. N.

18. 07. 2019. u 19:28

Мањификов Барјак - хит у најави

Foto Tanjug

Robert Pešut komponovao muziku za drugu sezonu "Senki nad Balkanom"

PRODUKCIJA "Junajted midija" objavila je u četvrtak pesmu "Barjak", koju ćemo čuti na jesen u jednoj od novih epizoda druge sezone serije "Senke nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića. Muziku za drugu sezonu komponovao je Robert Pešut Manjifiko, a pesmu "Barjak", koja odslikava istorijske okolnosti u Evropi sredinom tridesetih godina prošlog veka, izvodi slovenačka grupa "Sestre".

Pročitajte još: Završeno snimanje druge sezone Senki nad Balkanom

Inače, "Sestre" su Tomaž, Damjan i Srečko, tri transvestita koji su Sloveniju predstavljali na "Evrosongu" 2002. u Talinu (i završili na 13. mestu). Manjifiko je bio i autor originalne muzike prve sezone "Senki nad Balkanom". Kao jedan od hitova tada se izdvojila numera "Divna", koju su izvodili Ognjan Radivojević i Nikola Pejaković.

Pročitajte još: „Senke nad Balkanom“: I Tane na ivici zakona

Manjifiko i Bjelogrlić uspešnu saradnju počeli su još 2010, zbog muzike za film i seriju "Montevideo, Bog te video". Tada je Manjifikova pesma "Pukni zoro" svetlosnom brzinom "ušla u narod" i postala neizostavni deo raznih slavlja. Mnogi smatraju da je "Pukni zoro" tradicionalna srpska pesma još iz Prvog svetskog rata, a Manjifiko ju je posvetio dedi po ocu, srpskom vojniku koji se borio na Solunskom frontu.

- Bjela je tražio da bude novo, a da, opet, bude staro - ispričao je Manjifiko o "Pukni zoro". - Kasnije su kružile legende o tome ko je pesmu napisao, čak se pričalo da je zapis nekog starog ratnika, ali nije, napisao sam je ja. Mnogi u to nisu mogli da poveruju, čak sam i svoju majku jedva ubedio da sam ja autor "Pukni zoro".


Foto promo Miloš Samolov i Dragan Bjelogrlić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije