LEGENDARNA TV spikerka Danka Novović, svojom besprekornom dikcijom, otmenošću i profesionalnošću, ostavila je veliki trag u televizijskom novinarstvu. Na komemoraciji održanoj u sredu povodom njene smrti u galeriji RTS, kuće u kojoj je provela svoj radni vek, okupile su se kolege, prijatelji i porodica. Minutom ćutanja odali su poštu svom dragom Dančetu, kako su je svi od milošte zvali.

- Čula sam i nisam poverovala da je moja voljena prijateljica iz mladosti, moja koleginica Danka Novović, inače uvek vedra, dinamična, puna ambicije i želje za životom otišla u kandžama te teške bolesti koja guši i oduzima vazduh i dah - obratila se prisutnima Staka Novković. - Kada smo se čule telefonom pre mesec dana, kada sam joj čestitala nagradu, ona je rekla da je sve u redu, da će vrlo brzo da izađe iz bolnice, da će sve proći i ja sam joj poverovala. Međutim, evo nas ovde. Mi je se sećamo.

Staka se prisećala kako je Danka znala da uživa u životu, dobroj pesmi, muzici, provodu, te kako je uvek bila otvorenog srca i duše prema svima.

- Zato smo je voleli i cenili. Danka Novović je bila lepa pojava na televizijskom ekranu, dobar profesionalac, prenosilac vesti koje je čitala svojim specifičnim glasom. Onako vedra, raspoložena, spremna za šalu, još je mogla da bude među nama - rekla je Staka.

Pročitajte još - IN MEMORIAM: Danka Novović - odlazak legende televizije (VIDEO)

Dankin dugogodišnji prijatelj i kolega, reditelj Rajko Rakićević istakao je da je spikerska legenda bila uvek spremna da emisiju vrhunski odradi i gospodski mirno na ekranu vlada svakom situacijom.

- Reći za Danku da je bila profesionalac malo je, reći za Danku da je bila vrhunski profesionalac malo je, reći da je bila jedna jedina Danka, to je mnogo bliže onome što o njoj može da se kaže u času oproštaja.


Bila je veliki čovek, iskreni prijatelj i kolega, izgradila je briljantnu karijeru, i teško može da se desi da joj se čak i približe nove generacije - rekao je Rakićević.

Staka Novković

Koleginica Vesna Radosavljević govorila je o tome koliko je čuvena spikerka volela život i ljude.

- Svi su je voleli, uvek je bila pozitivna. Iako je život nije mazio, ona se nikada nije žalila, šeretski se osmehivala na nesreću i plakala kada je niko ne vidi. Hrabrila je nas mlađe u teškim situacijima i bila naš orijentir kako da reagujemo. Borila se za našu profesiju i branila je od neukosti i neznanja, bila je ponosna što je spiker - istakla je Radosavljevićeva.

Dragan Bujošević

POSLEDNjI ISPRAĆAJ

KOMEMORACIJI su prisustvovale Dankine mnogobrojne kolege i prijatelji među kojima su bili Minja Subota, Olivera Kovačević, Dragan Bujošević, Duška Vučinić, Milica Nedić i mnogi drugi. Poslednji ispraćaj pred kremaciju jedne od najslavnijih voditeljki Informativnog programa RTS-a održaće se na Novom groblju u Beogradu u petak u 15 časova.

Olivera Kovačević