SMEŠTEN na "špicu" najlepšeg kupališta na Dunavu, čuvenom novosadskom Štrandu, "Egzit kamp" danas u podne napustili su poslednji gosti, posetioci 19. muzičkog festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi. Od 2. jula, kada je otvoren, "Egzit kamp" je primio 3.500 kampera, koji su bili udobno i komotno smešteni, s obzirom na to da je kapacitet bio za 6.000 gostiju.

- Odlično smo se proveli, zaista - rekla nam je Irmak Keskin (23), studentkinja iz Istanbula, koja je prvi put bila u Srbiji. - Atmosfera je bila sjajna i u kampu, gde smo se "zagrevali", a posebno na "Egzitu". Oduševljeni smo Petrovaradinskom tvrđavom i videli smo deo istorije. Takođe, lep je centar grada, svakodnevno smo šetali. Bilo je mnogo tinejdžera, stekli smo nove prijatelje i svakako ću dogodine ponovo da dođem.

PROČITAJTE I: OLUJA USPORILA RITAM: Nevreme u Novom Sadu odložilo start završne noći Egzita na Petrovaradinskoj tvrđavi

Njena koleginica Ojuku Jorgun (23) ističe da je osmodnevni boravak u Novom Sadu bio posebna avantura:

- Imali smo kišu, pljusak, oluju, ali smo sve pregrmeli. Sve je to sastavni deo života kampera. Najvažnije je da smo se dobro proveli, a naši favoriti su bili Karl Koks, Pol Kalkbrener i Maseo Pleks. Pogledali smo mnogo koncerata, a najviše vremena smo proveli na "dens areni" i sa lepim uspomenama se vraćamo kući.