KONCERTOM u „Štark areni“, uz učešće renomiranih pop-rok bendova iz Srbije i regiona koji je potrajao više od tri sata, Radio Beograd 202 proslavio je 50 godina postojanja pred oko 8.000 posetilaca.

Potpuno u duhu zvuka koji neguje „dvestadvojka“, na sceni su se smenjivali generacijski i žanrovski šarenoliki izvođači. Početak je pripao mlađim snagama („Artan Lili“, „Zemlja gruva“), da bi zatim, u svom stilu, pozornicom zagospodario Dejan Cukić, koji je bio i voditelj programa. „Mokre ulice“ je šarmantno posvetio urednici Beograda 202 Milici Kuburović, a zatim izveo aktuelni singl „Pamet u glavu“ kojim najavljuje novi album. Uz „Ja bih da pevam“ sve se u razigranom parteru pretvorilo u opuštenu rokenrol žurku, gde su se, do samog kraja, poznati hitovi pevali iz sveg glasa.

Foto: Ata images

Nizao je Neno Belan „Vino noći“, „Sunčan dan“, „Pričaj mi o ljubavi“, „Stojin na kantunu“, „Van Gog“ se oslonio pre svega na nove adute („Više te ne volim ko pre“, „Gotovo je sve“, „Za suze nema vremena“), a dok su se bendovi nameštali, video čestitke su dvestadvojci slali Srđan Gojković Gile, Kiki Lesendrić, Gale Kerber, Vukašin Marković, Roman („Plejboj“)...

Foto: Ata images

PROČITAJTE JOŠ: "Dvestadvojka" proslavila 48. rođendan

Mnogi su se sa tribina slili uz parter i pevali uz hitove „Nevernih beba“ – „Priča o nama“, „Balkan“... Posle pesama sa novog albuma („Može da te ubije grom“, „U sali lom“), Bajaga i „Instruktori“ su otprašili „Ti se ljubiš“ i „Tišinu“. Šlag na rođendansku tortu stavio je, simbolično, najdugovečniji bend na ovim prostorima, tek godinu dana mlađi od dvestadvojke – „JU grupa“.

Foto: Ata images
Foto: Ata images


Foto: Ata images

Foto: Ata images