VELIKAN domaćeg rokenrola, osnivač "JU grupe" Žika Jelić proglašen je za rokonačelnika 53. "Gitarijade" u Zaječaru koja počinje u četvrtak, a završava se u subotu 29. juna. Žika će se, na taj način, priključiti legendama koje su već bile u ovoj ulozi, kao što su Bora Đorđević, Petar Peca Popović, Bruno Langer, Neša Galija, Radomir Mihailović Točak...

- Već sam bio predlagan za rokonačelnika pre nekoliko godina, međutim, zbog zauzetosti nisam mogao da prihvatim tu čast - kaže Žika za "Novosti". - Ovoga puta sam prihvatio, iako je, opet, sve zgusnuto zbog naših proba i nastupa. Neću moći da prisustvujem celoj "Gitarijadi", ali, tu sam na svečanom otvaranju. Dobiću ključ grada, a u šali kažem da ću, kao rokonačelnik, da upravljam komunalnom službom.

Silna priznanja je Jelić dobio tokom karijere duge čak 60 godina.

- Neka mi znače, neka baš i ne - iskreno će Žika za naš list. - Ne skupljam ih po svaku cenu, da ih slažem u nekoj vitrini i da se divim sam sebi. Među priznanjima koja mi stvarno znače je i ovo od "Gitarijade", koja traje 53 godine. Nisam čuo da postoji starija manifestacija.

Prve polufinalne večeri u revijalnom delu nastupaju Đorđe David, S.A.R.S. i Vlatko Stefanovski, u petak, uz učesnike drugog polufinala, "Goblini", Alen Islamović i "Riblja čorba", a u subotu, kad je na programu finale takmičarskih bendova, publika će uživati i uz hitove "Atomskog skloništa", "Van Goga" i "Električnog orgazma".

PROČITAJTE JOŠ - "Bela zmija" otvara Zaječarsku gitarijadu