Rene i Edit neće doći

M. J.

22. 06. 2019. u 23:33

Kultna serija "Alo, alo" dobija plavu spomen-ploču u Norfolku

Рене и Едит неће доћи

Foto Promo

PRE 37 zima Bi-Bi-Si je pustio u etar pilot-epizodu sitkoma "Alo, alo", a dve godine kasnije kultna serija počela je da hara malim ekranima (1984-1992). U čast tri i po decenije od rođenja dela DŽeremija Lojda i Dejvida Krofta, Društvo komičara Velike Britanije odlučilo je da čuvenu Plavu spomen-ploču - koja se postavlja na zgradama u znak sećanja na značajne ličnosti ili bitne događaje - posveti TV hitu koji su voleli milioni gledalaca širom sveta.

Svečanost je zakazana za 7. septembar, a ekipa serije će se okupiti u engleskoj grofoviji Norfolk, koja je "glumila" normandijsku varoš Nuvion, koju su okupirali Nemci za vreme Drugog svetskog rata. U njoj se vlasnik malog kafea, brkati Rene Artoa našao između dve vatre - nacista i Pokreta otpora. Spomen-ploča će biti otkrivena na zgradi tadašnjeg "Linford hola", koji je poslužio kao lokacija za snimanje trga i eksterijara kafea "Rene".

Očekuje se dolazak sve tri glumice koje su tumačile ljubavnice neodoljivog kafedžije: Viki Mišel (Ivet se legendarnom zavodniku "bacala" u zagrljaj sa vriskom "Oooooooo, Rene!"), Frančeske Gonšou (Marija) i Sju Hodž (Mimi).

Na svečanom događaju će biti i Kim Hartman (redov Helga, koja ima sklonost da skida odeću bez nekog posebnog razloga), Gaj Siner (poručnik Gruber s "izgledom" homoseksualca i malim tenkom kome je nadenuo ime Hjubert), Kirsten Kuk (Mišel iz Pokreta otpora koju pamtimo po rečenici: "Slušajte veoma pažljivo, ovo ću reći samo jednom"), Ričard Gibson (Her Flik) DŽon Di Kolins (pilot Ferfaks) i Atrur Bostrom (engleski tajni agnet prerušen u francuskog žandara, kapetan Krebtri, čiji nas je pozdrav "Dobar jutar" toliko puta nasmejao).

Gorden Kej, slavni Rene, neće doći. Preselio se u večnost pre dve godine. Tamo negde daleko sa njim su i Karmen Silva (tumačila je njegovu suprugu Edit), Hilari Minster (general Erik fon Klinkerhofen), Rouz Hil (madam Fani), Kenet Konor (pogrebnik Alfons), Ričard Marner (pukovnik Kurt fon Štrom) i DŽon Luis Mansi (her Engelbert fon Smolhauzen).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nina

23.06.2019. 06:40

Zasluge imaju i za pomirenje bivsih neprijatelja u nekadašnjoj Evropi. Show must go on i kada njih nema i treba da spaja ljude a humor da bude kanal komunikacije a ne nasilje. Slava im i hvala.