U NOVOM Sadu će danas (18.00), na Svetski dan muzike, u Američkom kutku biti otvorena izložba muzičkih fotografija autorke Marine Pešić, pod nazivom "Love", koja će trajati do 5. jula. Ovo je, pored nekoliko kolektivnih, njena treća samostalna autorska izložba, a prva u gradu gde rođena Užičanka živi i radi već dugi niz godina. Biće izloženo 20 fotografija domaćih i regionalnih pop-rok muzičara, a polovina nije do sada prikazana ni na jednoj od njenih dosadašnjih izložbi.

Reč "Love" potpuno je prikladno odabrana za naziv, jer je Marini fotografija velika ljubav, kao i rokenrol. Spajajući te dve svoje strasti, ona neumorno obilazi koncerte, festivale i na sjajan način, pre svega osećajući muziku, beleži jedinstvene kadrove. To su nebrojeno puta, oduševljeni njenim fotografijama, istakli članovi "Riblje čorbe", "JU grupe", Bajaginih "Instruktora", "Nevernih beba", "Kerbera" i mnogih drugih velikih bendova sa ovih prostora.


PROČITAJTE I:Nenad Marjanović: Bili smo prvi pravi pankeri u Jugoslaviji


O njenoj posvećenosti dovoljno govori to da na otvaranje stiže direktno iz Kragujevca, gde je ispratila prva dva dana "Arsenal festa". Marina je dobitnica specijalne nagrade "Glas žene u muzici" na internacionalnom foto-konkursu "Glas koji se vidi, slika koja se čuje" 2017, a prošle godine joj je dodeljena plaketa "Special mention" na međunarodnoj izložbi koncertnih fotografija "Čisto oko, puno srce". Njene odabrane fotografije mogu se videti na fejsbuk - stranici "Moć muzike".