POZNATI srpski glumac Miloš Biković dobio je ponudu da učestvuje u jednom ruskom rijaliti programu, ali je usledilo ekspresno odbijanje - doduše, saopšteno na malo drugačiji način. Odgovorio je da pristaje, ali za - 50 miliona dolara, što je, naravno, odbijeno.

- I Rusi imaju masovnu retardizaciju, nažalost - napisao je na "Tviteru" Biković. - Pristao sam. Za tih 50 miliona dolara koje sam tražio snimio bih 20-50 filmova o srpskoj istoriji i promovisao srpsku kulturu, ali - nisu u mogućnosti, siroti.

PROČITAJTE I: MILOŠ BIKOVIĆ ZA "NOVOSTI" O FILMU "BALKANSKA MEĐA": Dobro i zlo se u ratu drugačije mere

Glumac je razočarano konstatovao da njegova "kulturna diverzija nije uspela", i najavio projekte koji promovišu srpsku kulturu.

- Ništa od kulturne diverzije, moraćemo regularnim putem i savezništvom - konstatovao je glumac na društvenoj mreži. - Dakle, imamo dva projekta. Jedan koji će promovisati Beograd, u pitanju je ekipa čuvene serije "Kuhinja", sa ruskom kompanijom "Yellow Black & White". Drugi je projekat "Tesla" sa ruskom televizijom STS.

Glumac je aktivan na društvenim mrežama i često zabavlja pratioce objavljujući zanimljive fotografije i poruke. Ovoga puta je otkrio da obožava animiranog junaka Šreka. Slikao se pozirajući pored ogromne makete zelenog bauka, a pored fotografije je duhovito napisao:

- Obožavam ovog lika! Veliki sam fan svih filmova u kojima on igra. Tri sata sam ga čekao ispred teretane da završi sa treningom, i uspeo sam da se slikamo. Voleo bih da zaigram sa njim u nekom filmu, ili prosto da proćaskamo i razmenimo iskustva. Posebno želim da mu kažem da mu se divim što je uspeo, bez obzira na boju kože. Jer mi smo svi ljudi i treba da se poštujemo i volimo bez obzira na boju kože i ostale nedostatke. On i Vil Smit su za mene veliko nadahnuće. Najviše volim treći deo, kad Šrek i magarac pokušavaju da oslobode princezu.

Biković trenutno boravi u Amsterdamu, pa pretpostavljamo da je tamo naišao na svog omiljenog junaka.