RAZBIJANjE STEREOTIPA: Bez odeće i predrasuda

V.N.

16. 06. 2019. u 17:15

РАЗБИЈАЊЕ СТЕРЕОТИПА: Без одеће и предрасуда

Foto promo

Kampanja za promociju pozitivnog odnosa prema telu

DRUŠTVENE kampanje kojima je cilj razbijanje nerealne slike lepote, koje je nametnula modna industrija, i promovisanje pozitivnog odnosa prema telu, sve češće se organizuju širom sveta, a njihovi inicijatori su neretko poznate kompanije i brendovi. Prvi put jedna takva akcija organizovana je i u našoj zemlji. Kampanja pod nazivom "Lisca Proud to be me" održana je nedavno u Beogradu, na platou ispred Terazijske česme. Bio je to jedinstven događaj, koji je okupio učesnice iz svih krajeva Srbije.

Devojke i žene različitih godina, izgleda i težine prošetale su odevene samo u kupaće kostime. Osim odeće, učesnice ove inicijative sa sebe su zbacile i sve predrasude, prihvatajući stav da je svaka žena lepa baš onakva kakva je, i ujedno ohrabrujući sve ostale da krenu njihovim putem. Ujedinjene sa ciljem da nas podsete da svakog dana treba da budemo zadovoljne i ponosne na sebe, i da telo nije jedino što nas definiše, ove dame izmamile su aplauze mnogobrojnih prolaznika koji su s pažnjom ispratili akciju.

Pročitajte još: Stereotipi o ženama na filmu

Podršku su hrabrim ženama iz publike pružale glumica Vjera Mujović i voditeljke Adrijana Čortan i Marija Egelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Rade Bg

16.06.2019. 21:42

Bravo za zenski pol. A sada treba pravo i fontalno u akciju za zensko pravo da imaju jednaku platu sa muskarcima. I vise slobodnog vremena. Zakonom zabraniti da zene rade subotom i nedeljom. Jer njih posao ceka i kuci kada dodju!!!