OVOGODIŠNjI "Egzit", koji će na Petrovaradinskoj tvrđavi od 4. do 7. jula okupiti desetine hedlajnera, muzičke heroje nekoliko generacija, kao i vodeće svetske zvezde raznih žanrova, sasvim je izvesno, kako tvrde organizatori, oboriće dosadašnje rekorde po broju posetilaca. Iz "Egzitovog" tima poručuju da za najbolji evropski festival vlada i najveća potražnja u njegovoj devetnaestogodišnjoj istoriji.

- Kapaciteti novosadskih hotela su već nedeljama rasprodati, dok je ograničena količina smeštaja ostala samo u "Egzitovom" kampu i privatnim apartmanima - ističe Julija Mitrović iz "Egzitovog" tima. - Na Petrovaradinskoj tvrđavi su počeli radovi na podizanju 40 bina i zona širom festivalskog prostora, čiji će kapacitet ove godine biti dodatno proširen. Prve goste iz 90 zemalja očekujemo već početkom jula, a upravo broj inostranih gostiju beleži najveći rast, pa će ih u Novom Sadu biti za 30 odsto više nego prethodne, takođe izrazito uspešne godine.

Prema rečima Dušana Kovačevića, osnivača "Egzita", smotra na Petrovaradinskoj tvrđavi je već godinama u konstantom rastu, ali će se ovogodišnje izdanje dodatno izdvojiti od prethodnih.

Pročitajte još: "Egzit" jači nego ikad

- Gotovo svakodnevno nam stižu pohvale iz celog sveta za ovogodišnji muzički program, čiji hitovi zajedno broje više desetina milijardi pregleda - zadovoljno kaže Kovačević. - Uskoro ćemo da ugasimo prodaju na pojedinim inostranim tržištima, jer se kapacitet brzo puni, a želimo da finalne serije ulaznica zadržimo za domaću i regionalnu publiku, koja je uvek zvezda festivala iznad svih drugih.

CENA ZA KAMPERE 3.000 DINARA

IZ "Egzita" poručuju potencijalnim gostima da su za smeštaj preostali privatni apartmani i zvaničan "Egzitov" kamp na kupalištu "Štrand", koji će biti otvoren od 2. do 9. jula. Cena za kampere je 3.000 dinara, a uz narukvicu za boravak u kampu, mogu da uživaju u mnogobrojnim sportskim i zabavnim sadržajima.