OGNjEN AMIDžIĆ O AMIDžI ŠOU: Ja to radim drugačije

M. BOBINAC

16. 06. 2019. u 11:51

ОГЊЕН АМИЏИЋ О АМИЏИ ШОУ: Ја то радим другачије

Foto Pink

Najgledanije emisije sa junacima "Balkanske međe", "Južnog vetra" i "Taksi bluza", kao i sa Karleušom

KADA je 2008. godine započinjao svoju autorsku priču pod nazivom "Amidži šou", Ognjen Amidžić nije ni slutio da će ona doživeti 11 sezona. Emisija se tokom decenije menjala, a najvažnije korake poznati voditelj napravio je, kaže, kada je iz fokusa sklonio ono što se samo njemu dopada i dozvolio publici da određuje sadržajem. Priznaje da je veoma teško održavati nivo, intrigirati i uvek biti aktuelan, ali on u tome uspeva i ne planira da se zaustavi. U Ognjenovoj glavi već se "krčkaju" ideje za 12. sezonu šoua.

- Drago mi je što sam uspeo da opstanem na televiziji sve ove godine, pogotovo što nisam imao vremena da se u potpunosti posvetim svojoj emisiji. Usput sam učestvovao u drugim projektima i radio u čak 10 rijalitija - od prve "Farme" do druge "Zadruge" - priča Amidžić. - Srećan sam što sam održao interesovanje publike za "Amidži šou". U narednom ciklusu planiram da ga vizuelno osvežim, osmislim nove rubrike, ubacim skečeve i igrane segmente van studija.

Teško je zaintrigirati gledaoce, budući da živimo u vremenu kada nas od svih informacija deli samo klik. Zato nije jednostavno biti inovativan i ponuditi drugačiji proizvod, kao onda kada je naš sagovornik osmislio komični lik Oskara (Ognjenov alter ego).

- Moja emisija je evoluirala od svog nastanka, baš kao i televizija. "Amidži šou" s početka i ovaj danas su potpuno različite priče - kaže Amidžić. - U to vreme kablovski kanali nisu imali ni približnu snagu kao sada, nije bilo društvenih mreža i na drugačiji način si mogao da prezentuješ i nametneš ukus, ideju, kriterijum. Kasnije sam odlučio da se bavim fenomenima današnjice i da tretiram sve ono što ima veliku gledanost i o čemu se priča.

U njegovoj emisiji gostuju i pevači i glumci i slavni sportisti i učesnici rijalitija, pa "Amidži šou" predstavlja mešavinu svega i svačega.


PROČITAJTE I:Ognjen Amidžić će Jutjub zvezdu staviti u ulogu Jelene Karleuše!- Potpuno svesno biram da "zadrugari" budu moji gosti. U moru dešavanja bilo bi suludo da se ne bavim rijalitijem o kojem priča cela Srbija. Jer sutra je najvažniji dobar rejting - naglašava voditelj.

Foto Instagram

S tim u vezi, otkriva nam da su u ovoj sezoni za nijansu gledanije od ostalih emisija bile one u kojima su gostovale ekipe filmova "Balkanska međa", "Južni vetar" i "Taksi bluz", Darko Lazić i Jelena Karleuša. Intervjuisao je velike zvezde - od Novaka Đokovića do Dženifer Lopez ali, kaže, živimo u vremenu u kojem se sve brzo zaboravlja. Zato se trudi da uvek "vozi" dalje.

Rivalstvo sa Ivanom Ivanovićem obeležilo je njegov rad. Ipak, ističe da nikada nikog nije doživljavao kao konkurenciju.

- Postoje emisije koje formom liče jedna na drugu, ali smatram da nema ovakve kao što je moja, a ona predstavlja kombinaciju Minimaksovog i večernjeg američkog tok-šoua. Ja to radim malo drugačije - ponosan je Amidžić.


PESMICA ZA KRAJ

MUZIČKA grupa "Flamingosi" nastala je, prema Amidžićevim rečima, iz zezanja. Sa Marinkom Madžgaljem želeo je da napravi retro morski kič bend i pesme po uzoru na šlagere iz pedesetih i "Đavole" iz osamdesetih u kojima bi uživao uži krug ljudi. Međutim...

- Sve je eksplodiralo potpuno neplanirano i postali smo popularni. Početna ideja je završena onog trenutka kada nas je Marinko napustio. Sada povremeno "izbacim" pesmicu za kraj sezone "Amidži šoua". Ovog puta će to biti numera radnog naziva "Dve po dve".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije