Razigrani spektakl uz svetske asove

E. B. T.

10. 06. 2019. u 20:19

Разиграни спектакл уз светске асове

Najbolji parovi u Železniku Foto promo

Prvenstvo Srbije u latinoameričkim plesovima održano u Železniku

DRŽAVNO prvenstvo u latinoameričkim plesovima održano je u nedelju u sportskoj hali FMP u Železniku, a novi prvaci u kategorijama omladinaca, starijih omladinaca i seniora dolaze iz plesnog kluba "Best" iz Beograda.

- Prezadovoljan sam kako je sve proteklo - istakao je, za "Novosti", Ivan Mileusnić, osnivač plesnog kluba "Dare to dance", koji četvrti put organizuje ovo takmičenje. - Srećan sam posebno zato što smo imali priliku da ove godine imamo čak troje sudija iz inostranstva, od kojih je Oksana Nikiforova, kao trostruki svetski prvak, poznata širom planete. Naši takmičari su bili na visini zadatka, a ples je evidentno napredovao u odnosu na prošlogodišnje prvenstvo.

Takmičenju je prethodio svečani defile učesnika, a zatim je više od 30 muzičara orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova odsviralo himnu Srbije, što se, kako ističe Mileusnić, prvi put dešava na ovoj manifestaciji i predstavlja posebnu čast. Nebojša Stojanović, generalni direktor Javnog preduzeća za skloništa, tradicionalno je poželeo sreću takmičarima i otvorio prvenstvo.

Pročitajte još - Magija latinoameričkog plesa ponovo u Beogradu

- U revijalnom delu nastupili su Kanađani Vinson Tam i Anastasija Novikova - napomenuo je Mileusnić. - Oni spadaju u 10 najboljih parova na svetu u seniorskoj kategoriji, a pre dve godine su pobedili na međunarodnom takmičenju "Beodance Open".

Anastasija Pantelić i Nikola Andrić

Osim državnog prvenstva, u nedelju je održano i takmičenje za Kup Srbije u latinoameričkim plesovima, i to pod pokroviteljstvom Plesnog saveza Srbije, Grada Beograda i Ministarstva sporta i omladine.

DOMINACIJA PLESAČA "BESTA"

NOVI državni prvaci u latinoameričkim igrama u kategoriji omladinaca su Milica Dakić i Đorđe Smiljanić. Najbolji stariji omladinci su Anastasija Pantelić i Nikola Andrić, a prvaci među seniorima su Helena Petrović i Danilo Fatić. Sva tri državna prvaka su iz plesnog kluba "Best" iz Beograda. Pobednici Kupa Srbije u pionirskoj kategoriji su Konstantin Donić i Monika Martać iz kluba "Dare to dance", a među mlađim omladincima najbolji su Radivoje Radovanović i Gala Milojević iz kluba "Kruševac".
Ivan Mileusnić Foto Z. Jovanović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije