FOLK diva Jelena Karleuša nije ni danas došla u Prvi osnovni sud u Beogradu na zakazanu medijaciju, odnosno pokušaj mirenja sa fudbalerom Ognjenom Vranješom po tužbi koju je on podneo protiv nje, čime je pokazala da ne prihvata mirenje, te je određen glavni pretres za 4. jul.

Vranješ je prisustvovao ročištu, ali nije želeo da daje izjave. Karleušin advokat je obavestio sudiju da pevačica nema nameru da se miri. Ona nije bila u obavezi da se pojavi na medijaciji, a kako to nije učinila, smatra se da ne pristaje na mirenje. Ognjenovi pravni zastupnici rekli su da ni fudbaler nije planirao da se miri. Vranješovi advokati su objasnili da će pevačica morati da se pojavi na ročištu, u suprotnom će je policija privoditi.

- Okrivljena je obaveštena od strane policije i nije se pojavila, time su stvoreni uslovi za zakazivanje glavnog pretresa - rekli su pravni zastupnici fudbalera. - Moraće da dođe na glavni pretres, osim ukoliko ne opravda izostanak, ali ne može unedogled da opravdava odsustvo. Ovo je taktiziranje i odugovlačenje. Postoje mere za obezbeđivanje prisustva okrivljenog, poziv, pa naredna za privođenje, i najteže, određivanje pritvora, ali ne verujemo da će do toga doći.

PROČITAJTE I: Karleuša se nije pojavila na suđenju sa Vranješom

Fudbaler je Jelenu tužio zbog pretnji koje mu je uputila putem društvenih mreža, odnosno "otvorenog pisma" koje je pevačica objavila na "Instagramu" nakon seks-skandala u januaru koji je privukao pažnju javnosti. I dok se većina "naslađivala" fotkama obnažene JK, Ognjen je tada podneo dve tužbe koje se odnose na povredu časti i ugleda, kao i krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu zbog sumnje za ugrožavanje bezbednosti.