PRINC DUŠAN I PRINCEZA VALERIJA: Poljubili srpsku krunu i zavetovali se na večnu ljubav (FOTO+VIDEO)

Elena Božić Talijan

25. 05. 2019. u 14:24

Princ Dušan Karađorđević i princeza Valerija Demuzio venčali se u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu

ПРИНЦ ДУШАН И ПРИНЦЕЗА ВАЛЕРИЈА: Пољубили српску круну и заветовали се на вечну љубав (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: promo

PRINC Dušan Karađorđević, najmlađi sin kneza Aleksandra i njegove supruge Barbare od Lihtenštajna, unuk kneza Pavla i njegova višegodišnja partnerka Valerija Demuzio, venčali su se danas u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, zadužbini kralja Petra Prvog, u prisustvu oko 200 zvanica, brojnih članova i prijatelja kraljevske porodice Karađorđević iz Srbije i inostranstva. Venčanje su činodejstvovali episkopi šumadijski Jovan i istočnoamerički Irinej, a Dušanov kum je bio njegov najbolji prijatelj Aleksandar Senui.

Episkopi su molitve govorili na srpskom i engleskom jeziku. Obred je protekao uz puno emocija, a posebno dirljivi trenuci bili su kada su se princ i njegova izabranica zavetovali na večnu ljubav i u skladu sa običajima poljubili srpsku krunu, a kada su im se usne spojile, odjeknuo je gromoglasan aplauz.

PRINČEVSKI par je prošle godine imao građansko venčanje u NJujorku, ali njihova velika želja bila je da u svetu tajnu braka stupe po pravoslavnim običajima u Srbiji koju izuzetno vole, i nisu skrivali uzbuđenje i radost, a ova odluka prinčevskog para obradovala je čitavu porodicu Karađorđević. Dušan i Valerija su bili dostojanstveni i elegantni u pažljivo odabranim odevnim kombinacijama. Mlada je plenila svojim izgledom u snežnobeloj haljini sa šlepom, golih ramena. Atmosferu na venčanju upotpunjavala je grupa dece odevene u narodnu nošnju, što je bio još jedan način na koji je prinčevski par pokazao poštovanje prema srpskoj tradiciji. Mladenci su prve čestitke dobili od Dušanovih roditelja i princeze Katarine.

- Veoma sam srećan i ponosan što ćemo se venčati pred Bogom u Srbiji, koja je moja otadžbina i gde su moji koreni i moji preci - rekao je nedavno Dušan za "Novosti".

Slavlje je nastavljeno sinoć u Belom dvoru na Dedinju, gde je organizovana prigodna proslava za uži krug prijatelja i članova kraljevske porodice. Zvanice su uživale u svečanoj večeri i izuzetnom muzičkom umeću poznatog italijanskog pevača Alesandra Ristorija.

LJUBAV Dušana i Valerije rodila se pre četiri godine kada su se upoznali u NJujorku. Par živi u SAD i u Francuskoj. NJihove biografije govore da im je zajednička oblast interesovanja - marketing i komunikacije.

Princ je rođen u Sent Galenu u Švajcarskoj, a nakon jedanaest godina školovanja u engleskim internatima završio je studije političkih nauka i međunarnodnih odnosa na Univerzitetu Mekgil u Montrealu. Nakon toga je proveo godinu dana u Beogradu gde je učio srpski jezik i putovao širom Srbije da bi se povezao sa svojim nasleđem i korenima. Kršten je u srpskoj pravoslavnoj crkvi, a kum mu je bio prestolonaslednik Aleksandar. Dušan je, između ostalog, bio zaposlen u kompaniji "Loreal", u odeljenju za marketing i komunikacije televizije Jurosport, devet godina je radio u Parizu i NJujorku u jednoj od vodećih svetskih marketinških firmi "Fred & Farid Group".


Valerija je italijanskog porekla sa očeve strane i mađarskog sa majčine. Odrasla je u NJu DŽersiju, a poslednjih 25 godina je provela u NJujorku, gde je pohađala Modni institut tehnologije. Ima višegodišnje interdisciplinarno iskustvo u modnom uredništvu, oglašavanju i odnosima s javnošću. Bila je menadžer za odnose s javnošću u "Gučiju" i urednik za modno tržište časopisa "Harper's Bazaar".


Pre Dušana i Valerije, u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu sudbonosno "da" izgovorili su princ Đorđe Karađorđević i Felon Rejman 2017., a godinu dana ranije princ Mihailo Karađorđević i LJubica LJubisavljević.PLEMIĆI

ZAVETOVANJU na večnu ljubav prinčevskog para, pored ostalih, prisustvovali su i Dušanova majka princeza Barbara, prestolonaslednik Aleksandar sa suprugom Katarinom, prinčevski par Filip i Danica, brat princeze Barbare, princ Eugen od Lihtenštajna sa suprugom i decom Marijom, Anom i Johanesom, Helen von Habzburg, grof Hans Vajcutering-Jetenbah sa porodicom, princ Tasilo Ferdinand Meternih-Šandor, grofica Elizabeta Kajndl-Šenborn.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Милош Марић

25.05.2019. 16:42

Нек је благословено! Све најбоље младенцима!