Džordž Martin: Knjiga će se završiti kao serija, a možda i ne

Beta

21. 05. 2019. u 20:28

Џорџ Мартин: Књига ће се завршити као серија, а можда и не

Američki pisac Džordž R. R. Martin AP Photo

Grčki list "Katimerini" prenosi danas na sajtu da je pisac serijala "Pesma leda i vatre" prošle noći u svom blogu zagonetno napisao o budućem završetku knjiga na kojima radi
Američki pisac Džordž R. R. Martin, autor serijala romana "Pesma leda i vatre", osnove za upravo završenu TV-seriju "Igra prestola", objavio je da će u njegovoj knjizi koju još piše, i narednoj, poslednjoj, završetak te epske fantazije biti isti kao na TV, a možda i - neće!

Pročitajte još:Oko 19,3 miliona gledalaca pratilo finale "Igre prestola"

Grčki list "Katimerini" prenosi danas na sajtu da je Martin prošle noći u svom blogu zagonetno napisao o budućem završetku knjiga na kojima radi: "Kako će se završiti? - čujem da ljudi pitaju. Isto kao i TV-serija? Drugačije? Pa... da! I ne. I da. I ne. I da. I ne. I da".

Naredna knjiga – "The Winds of Winter" "veoma kasni, znam, znam, ali biće završena", napisao je Martin i dodao da posle te sledi još jedna, sasvim poslednja, "A dream of Spring". Svojim čitaocima Martin je ukazao da su knjige medij sasvim različit od televizije. Kreatori TV-serije producentske kuće HBO "Igre prestola" D.B. Vajs i Dejvid Beniof, napisao je on, "imali su svega šest sati za poslednju sezonu" čije je prikazivanje završeno u nedelju.

Pročitajte još:BURNE REAKCIJE OBOŽAVALACA: Kraj "Igre prestola" razočarao

Za razliku od njih, istakao je pisac, "očekujem da će moje poslednje dve knjige napuniti 300 stranica rukopisa... i ako bude potrebno dodaću još stranica i poglavlja".

Martin je naveo da ima likova u njegovom delu "koji nikada nisu stigli na ekran i drugih koji su umrli u seriji, ali i dalje žive u knjigama", te će čitaoci u predstojeće dve knjige saznati šta je bilo s njima, "a biće i jednoroga... neke vrste" - dodao je zagonetno.

Na kraju bloga je napisao: "Knjiga ili serija, koji završetak će biti 'pravi'? To je šašavo pitanje... Može li ovako? Ja ću da ga napišem. Vi ćete ga pročitati. Onda će svako moći da donese sud i spori se o tome na internetu", zaključio je Martin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije