Pronađena tri rukom pisana testamenta Arete Frenklin (Foto)

Tanjug

21. 05. 2019. u 23:33

Пронађена три руком писана тестамента Арете Френклин (Фото)

Areta Frenklin AP Photo

Tri rukom pisana testamenta pronađena su u kući Arete Frenklin u predgrađu Detroita, mesecima posle smrti "kraljice soula", uključujući i jedan koji je otkriven pod jastucima u dnevnoj sobi

Tri rukom pisana testamenta pronađena su u kući Arete Frenklin u predgrađu Detroita, mesecima posle smrti "kraljice soula", uključujući i jedan koji je otkriven pod jastucima u dnevnoj sobi, izjavio je njen advokat Dejvid Benet u ponedeljak.

Poslednji testament je iz marta 2014. godine i izgleda da po njemu imovina slavne pevačice posle njene smrti treba da pripadne članovima porodice. Međutim, neki delovi su izuzetno teški za dešifrovanje, a na četiri stranice su reči i rečenice ispisane na marginama, prenosi AP.


PROČITAJTE JOŠ - Maratonski ispraćaj kraljice soul muzike (FOTO+VIDEO)

Areta Franklin imala je 76 godina kada je prošlog avgusta umrla od raka pankreasa. Advokati i članovi porodice su tada izjavili da nema testamenta, ali su tri ranije rukom pisane verzije otkrivene ranije ovog meseca. Dva testamenta iz 2010. godine otkrivena su u zaključanom ormariću nakon što je ključ pronađen.

PROČITATJE JOŠ - Areti Frenklin posthumno dodeljena Pulicerova nagrada

Verzija iz 2014. napisana je u spiralnoj beležnicikoja je nađena pod jastucima, kaže Benet.

Benet, koji je više od 40 godina bio advokat Arete Frenklin, objavio je testamente u ponedeljak. On je rekao sudiji da nije siguran da li su testamenti punovažni po zakonu države Mičigen. Ročište je zakazano za 12. jun.

Benet je rekao da su testamenti podeljeni četvorici sinova pevačice ili njihovim advokatima, ali da nije postignut dogovor o tome da li se neki smatra punovažnim. U saopštenju se navodi da dva sina ne pirihvataju ove testamente.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)