ULOGA homoseksualca bila je veliki izazov za mene, ali i za gledaoce koji su se tako upoznali sa životom i odnosima gej muškaraca u Srbiji. Ovako glumac Danijel Korša, za "Novosti", opisuje lik Nebojše Dakića, koji tumači u seriji "Istine i laži" (Prva, 21.00), rimejku argentinske telenovele "Maturanti".

- Mada je tekst "posrbljen", prilagođen našem mentalitetu i podneblju, bio sam iznenađen pozitivnim stavom naših ljudi prema Neši - kaže Danijel Korša. - Muškarci poput njega su sastavni deo našeg društva. Njegovo seksualno opredeljenje je u prvom planu samo u početku, kada se poverio prijateljima. Verujem da ima mnogo gledalaca koji se nalaze u sličnoj situaciji.

* Da li ste očekivali tako veliku gledanost serije?

- Bili smo oduševljeni kada smo jednog dana "prebacili" Dnevnik RTS-a, a zatim je to počelo da se dešava od dva do tri puta nedeljno. Bili smo gledaniji i od polufinala Lige šampiona, što je takođe bilo nezamislivo. Krajem maja završavamo treću sezonu serije, a možda ćemo snimati i u junu.

* Diplomirali ste glumu na FDU u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Jevtovića, gde ste upoznali i sadašnju suprugu Katarinu Koršu...

- Odmah sam se zaljubio u nju, bio sam fasciniran njom, a ona mene nije ni primetila, do trenutka kada smo se prvi put poljubili! Sve vreme je prema meni bila prijateljski otvorena i iskrena, a ja sam mislio da joj se dopadam zbog pažnje koju joj poklanjam. Ponosan sam na nju i život pored nje je divan.

Pročitajte još - OTKRIVAMO: Prvi put zajedno pred objektivima!

* Kada ste prvi put poželeli da se bavite ovim pozivom?

- U srednjoj saobraćajnoj školi sam zabavljao društvo, tako što sam se šalio i imitirao naglaske. Drugarica Irena Dautović mi je predložila da se upišemo u "Dadov", gde sam vrlo brzo počeo da igram predstave. Pomislio sam kako bi bilo divno da jednog dana živim od tog posla. Kada sam shvatio da to uopšte nije lako, glumu sam vratio na nivo hobija. Kada mi daju da glumim, glumim, a kada mi ne daju, živim od posla u porodičnoj firmi. Takođe, već pola godine vodim školicu glume u predškolskoj ustanovi u koju idu moja deca.

* Kako sin Anton i ćerka Leda reaguju na vašu popularnost?

- Navikli su da vide mamu i tatu na televiziji, a Leda (6) je gledala "Grka Zorbu" u Pozorištu na Terazijama, gde lik koji tumačim Stavros na kraju izvrši samoubistvo. Pre predstave sam ćerki objasnio šta će da se dogodi, a pored nje je sedela razvodnica, koja mi je kasnije ispričala da joj je Leda, kada je došla ta scena, rekla: "Nemoj ništa da se brineš, oni se sve to prave."

* Član ste jedinog specijalizovanog teatra za izvođenje mjuzikla na Balkanu. Kako se pripremate za predstave?

- Mjuzikli su kao sportske utakmice, treniram svakodnevno, potrebna je ozbiljna kondicija, kao i fizička i mentalna priprema. Probe su celodnevne, a pored glume, postoji pevanje i koreografije koje rade naši i svetski vrhunski koreografi, među kojima su i brodvejski.

PRVI PUT S DECOM U KAMP

* KAKO zamišljate idealan odmor?

- Mnogo noći sam proveo pod vedrim nebom - ja, motor i šator. Ove godine ćemo prvi put da kampujemo sa decom, već nabavljamo opremu i rekvizite. Čim se vreme prolepša, prvo idemo u kamp jedan vikend kod nas u Srbiji, i, ako im bude lepo, ići ćemo i na letovanje - otkriva Korša.