Najbolja pesma Evrope je "Arcade" koju je izveo Dankan Lorens. „Pesma Evrovizije“ sledeće godine održaće se u Holandiji. Srbija sa ukupno 92 boda plasirala se na 17 poziciju.20:46 - NEVENA PRED FINALE: UVEK ĆE BITI KRITIČARA

Nevena ne krije svoje uzbuđenje zbog nastupa u finalu, a ističe i da podrška kolega nije izostala, ali i da u isto vreme ima odgovornosti.

- Predivan je osećaj čuti ime svoje zemlje koja ulazi u finale pesme Evrovizije. Imala sam veliku podršku iz Srbije, ogromnu podršku svojih kolega i svima sam veoma zahvalna na tome. Čestitke su mi uputili i ostali učesnici i poželeli mi sreću u finalu. Očekuje nas još odgovorniji posao, ali sam sigurna da ćemo moj tim i ja dati sve od sebe da budete ponosni na nas - istakla je Nevena.

foto K.Mihajlović

Mnogi su Neveninu pesmu i nastup okarakterisali kao dosadne, a na meti kritika našao se i njen stajling. No mlada pevačiva ne mari mnogo za kritike i ističe da se koncentriše isključivo na nastup.

- Skoncentrisana sam isključivo na nastup. Uvek postoje oni koji će kritikovati, ali srećom, mnogo je više pozitivnih komentara i podrške. To mi daje dodatni motiv da dam svoj maksimum i kao što je to bilo prethodnih puta slučaj, srce ostavim na sceni - kaže pevačica i dodaje:

- Snagu i energiju mi daju ljudi koji me okružuju i zbog kojih se osećam rasterećeno. Na Pesmi Evrovizije nema odmora. Aktivnosti su svakodnevne - rekla je Nevena.

21:09 - OTVORENO FINALE

Neta spušta avionom takmičare na binu i paradom zastava počinje spektakl u Tel Avivu! Uz pesmu Ofre Haze i zvačino je otvoren najveći šou-program.

21:13 - PREDSTAVNICA MALTE POČELA FINALE

Mileka peva pesmu "Kameleon". Od malih nogu učestvuje u brojnim muzičkim takmičenjima, a večeras joj se želja ostvarila da se "popne" i na ovu binu.
21:22 - GLASANjE SMS PORUKAMA

 Iz Srbije se glasa isključivo sms porukom. Najviše 20 poruka sa jednom mobilnog telefona. Večeras poblika glasa, sinoć je glasao žiri, a sapjanjem glasova, dobićemo pobednika Eurosonga.

21:25 - ALBANKA JONIDA MALIĆ ENERGIČNA NA SCENI

Albansku pevačicu, prezenterku i voditeljku u nastavak takmičenja za muzički tron Evrope, iz drugog polufinala dovela je energična pesma "Povratak u zemlju" koju Jonida Malići i večeras izvodi sa izuzetnom sigurnošću.21:26 - ČEŠKA: INDI POP BEND PEVAO O PRIJATELjSTVU

Češku je u velikom finalu predstavila grupa "Lake Malawi".

Momci osvojili simpatije publike, ali i takmičara. Reč je o indi-pop bendu i pevaju o prijateljstvu, a nastupaju sa pesmom "Friend of a Friend".21:37 - GRUPA "SISTERS" PREDSTAVILA NEMAČKU

Nemačke predstavnica, grupe "Sisters", dobila su ovacije u hali "Ekspo" u Tel Avivu.21:39 - VIZUELNI KLOVNOVI ADUTI RUSIJE

21:40 - DANSKA NA SCENI
21:47 - SERHAT PREDSTAVLjA SAN MARINO

Serhat je jako simpatičan i baš voli da peva, a takav mu i naziv nosi numera. Gospodin u belom odelu i pesma "Say Na Na Na" držali su pažnju gledaocima.21:50 - TAMARA TODEVSKA PO PRVI PUT PREDSTAVLjA SEVERNU MAKEDONIJU

Tamara Todveska predstavlja po prvi put Severnu Makedoniju. Njen nastup je ocenjen najvišim ocenama.


22:00 - ŠVEDSKA NA SCENI

Numera "Too Late For Love".

22:06 - MARIJA ŠERIFOVIĆ PODRŽALA PREDSTAVNIKA HOLANDIJE

Za njega kažu da je propevao pre nego što je progovorio, a važi za jednog od favorita ovogodišnje pesme Evorpe. Naša Marija Šerifović otvoreno ga ja podržala.

22:07 - GRČKA: LjUBAV VEČNA INSPIRACIJA

Interesantan nastup Katerine Duske i pesma "Better Love", i naravno ljubav kao večna inspiracija na ovakvim manifestacijama dopali su se gledaocima.

22:07 - SLOVENCI U PARU

Simpatičan par izveo je ljubavnu pesmu u paru "Sebi".

22:15 - IZRAEL: DOMAĆIN PLESAO TANGO

"Home" je numera koju izvodi domaćin Evrovizije, a on je u predstavljanju pre nastupa pokazao da ume da pleše i tango. Naravno, ovacije i vriska kada je izašao na scenu.

22:18 - PREDSTAVNICA KIPRA PODIGLA SVE NA NOGE

Pesma "Replay" i zavodljiva pevačica podiglu su publiku na noge.

22:19 - SUPERMOĆI NORVEŠKE GRUPE

Supermoći imaju i članovi norveške supergrupe „Keino“. Iako zasnovana na norveškoj mitologiji i tradicionalnom zvuku, pesma Spirit in the Sky ima elemente indijanskog plesa zato neće biti iznenađenje ukoliko prizovu i pobedu. Višestrukog evrovizijskog rekordera Veliku Britaniju predstavlja mladi Majkl Rajs koji je u dosluhu sa Sveđaninom Ludvigom jer izvodi njegovu kompoziciju Better Than Us.

22:27 - ISLAND: MRŽNjA ĆE POBEDITI, EVROPA ĆE SE RASPASTI

„Mržnja će pobediti, Evropa će se raspasti“, pesimistični su članovi islandskog antikapitalističkog, BDSM, tehno-distopijskog, umetničkog kolektiva „Hatari“. Pozitivne misli vraća nam Estonac Viktor Kron koji se na sceni hale „Ekspo“ ne plaši ni Oluje.

22:35 - UPEČATLjIV NASTUP BELORUSIJE

Upečatljiv nastup, gole noge i dva igrača iznad plave pevačice, koja je jedna od najmlađih, ove godine pokazali su odličnu koreografiju na sceni, a pesma nosi naziv "Like It".

22:43 - AZERBEJDžANC OSVAJAO MOĆNIM GLASOM

Vesela je i Beloruskinja Zena koja u pesmi Like It potencijalnoj ljubavi obećava da neće odustati i da će prekršiti pravila. Čingiz, Azerbejdžanac moćnog glasa kome se na sceni u Tel Avivu roboti poigravaju srcem ne odustaje od Istine.

22:48 - FRANCUSKA I ITALIJA OSVAJAJU EVROPU

Hilal Hasani koji predstavlja Francusku šalje univerzalnu poruku o prihvatanju sebe dok se nada da će postati Kralj Evrope. Soldi, pesma koju peva italijanski predstavnik Mahmud kritika je društva u kojem je novac najvažniji.

23:01 - NAŠA NEVENA SAMOVERENA

Nevena je na redu. Samouvereno je iznela Krunu i podigla buru u univerzumu koji se nadvijao nad scenom u Tel Avivu.

23:02 - ZAPAŽEN NASTUP AUSTRALIJE

Jedan od najzapaženijih nastupa, pevačica koja lubdi u vazduhu dok izvodi numeru je oduševila sve. Numera se zove "Zero Gravity", a dobili su brojne pozitivne kritike. Kejt Miler je zablistala na sceni.

23:06 - ŠVAJCARSKA KAO FAVORIT

Ova pesma važi za favorita, a već pri izlasku na binu simpatičan momak dobio je ogroman aplauz.

23:09 - ŠPANIJA ZATVORILA TAKMIČENjE

Takmičarski deo do sledeće godine zatvara Miki iz Španije uz poruku da sa očiju skinemo Povez predrasuda.

23:13 - POČELO GLASANjE

Glasanje je počelo! Iz Srbije može da se glasa samo putem SMS poruka. Redni broj svog favorita pošaljite na broj 1557. Sa jednog broja telefona može da se pošalje najviše 20 poruka.

23:32 - TRAJE REVIJALNI DEO DOK TRAJE GLASANjE

Evrovizijska pobednica Končita Vurst izvodi veliki evrovizijski hit Heros kolege Monsa Zelmerleva.


A tu je i Mons, kao i kiparska predstvanica iz 2018.

Eleni koja izvodi hit Verke Serdučke, legende „Evrosonga“. Koja izvodi prošlogodišnju pobedničku pesmu Toy.

I, za kraj, Gali Atari, Izraelka koja je na ovom takmičenju pobedila 1979. godine.

23:38 - MADONA U HALI "EKSPO"

Madona u hali „Ekspo“ u Tel Avivu!Ona je poslala poruku da muzika spaja ljude, a pojavila se na sceni u kostimu Žan Pola Gotjea koji je i lično došao da isprati njen nastup.00:10 - GLASANjE ZAVRŠENO

Prvo se saopšavaju glasovi stručnog žirija, a onda se dodaju glasovi gledalaca, objasnili su voditelji.

Prvo glasovi iz Portugalije, a Holandija je dobila 12 poena.


00:26 - NEVENA DOBILA 12 BODOVA OD CRNE GORE

Naša predstavnica Nevena Božović je dobila prvih 12 bodova od Crne Gore.

00:29 - SEDAM POENA ZA NEVENU OD POLjSKE

00:30 - ZA NAŠU PREDSTAVNICU BEZ POENA IZ SEVERNE MAKEDONIJE

00:33 - VODI TAMARA TODEVSKA

00:40 - SRBIJA DALA SEVERNOJ MAKEDONIJI 12 BODOVA

00:59 - ITALIJA ZA SAD VODI

Za sada, Italija je prva, Rusija druga, Švajcarska treća