SVIM SRCEM UZ NEVENU BOŽOVIĆ: Nek Kruna ponovo zasija

M. Ć.

subota, 18. 05. 2019. u 13:39

СВИМ СРЦЕМ УЗ НЕВЕНУ БОЖОВИЋ: Нек Круна поново засија

Foto K. Mihajlović

Predstavnica Srbije izvešće svoju pesmu "Kruna" 23. po redu, od ukupno 26 učesnika

VEČERAS će, 18. maja sa početkom u 21 čas, u Tel Avivu biti održano finale 64. "Evrosonga", a predstavnica Srbije Nevena Božović izvešće svoju pesmu "Kruna" 23. po redu, od ukupno 26 učesnika. Takmičenje će otvoriti predstavnici Malte, a zatim slede Albanija, Češka, Nemačka, Rusija, Danska, San Marino, Severna Makedonija, Švedska, Slovenija, Kipar, Holandija, Grčka, Izrael, Norveška, Velika Britanija, Island, Estonija, Belorusija, Azerbejdžan, Francuska, Italija, Srbija, Švajcarska, Australija i Španija.

Pri određivanju redosleda nastupa izvođača, vodilo se računa o tome da svako od njih dobije odgovarajuću priliku da se "izdvoji iz mase", kao i o tome da li je u pitanju solo izvođač ili grupa, da li je pesma sporija ili brža...

Nevena Božović je u prvom polufinalu u utorak, po opštoj oceni, blistala i sasvim zasluženo se plasirala u finale. U Srbiji, naravno, nije moglo da se glasa za našu predstavnicu, ali se zato dijaspora sjajno pokazala, pa ostaje nada da će se sličan scenario ponoviti večeras.

- Budite uz nas, bodrite nas - poručila je Nevena pred veče odluke.

Pročitajte još - Nevena i "Kruna" u finalu 64. Evrosonga (FOTO/VIDEO)

Dodala je, duhovito:

- Molim vas glasajte, da ne bude posle "kuku majko, ova naša ništa nije uradila".

Revijalni deo finala koje se održava danas, 18. maja privući će mnogo veću pažnju nego obično, jer će nastupiti najveća svetska muzička zvezda Madona. Kraljica popa će izvesti dve pesme. Premijerno će, zajedno sa američkim reperom Kvejvom, otpevati numeru "Future" sa predstojećeg albuma "Madam Iks". Jubilej, tri decenije od izlaska čuvenog izdanja "Like a prayer", Madona će obeležiti izvođenjem naslovne pesme, gde će joj se priključiti hor od 35 članova.

Finale "Evrosonga", koji se ove godine održava pod sloganom "Usudi se da sanjaš", u Beogradu će moći da se prati i na otvorenom, preko video-bima kod Tržnog centra "Rajićeva" u Knez Mihailovoj ulici, i to zahvaljujući Ambasadi Izraela. Prenos traje od 21 čas do ponoći.

Pročitajte još - ON JOJ JE NAJVEĆA PODRŠKA: Nova fotografija Nevene Božović i njenog supruga iz Izraela iznenadila mnoge

POGINUO RADNIK, PALA RASVETA NA NjEGA

OVOGODIŠNjI "Evrosong" obeležila je, nažalost, i jedna tragedija. Vozač kamiona, Fuldi Švarc (66), poginuo je kad je na njega, tokom priprema za takmičenje, pao komad rasvete. Švarc je u tom trenutku nosio opremu. Hitno je prevezen u bolnicu, ali mu nije bilo spasa.

Policija je pokrenula istragu koja, zasada, pokazuje da se sa rasvetnim uređajima nije postupalo po propisima. Organizatori manifestacije su saopštili da sarađuju u istrazi.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije