U FILMSKOM gradu "ružičaste" televizije u Šimanovcima, jednom od najvećih kompleksa te vrste u Evropi, u petak je pala prva klapa serije "Crveni mesec", po ideji producenta Željka Mitrovića. Scenarista i reditelj Roman Majetić angažovao je uglavnom nove glumce čiji su izmišljeni likovi smešteni u realan istorijski kontekst.

- Kada sam video Ivanu Dudić, rekao sam, to je Sofija o kojoj sam pisao, dok Miloš Đurović igra dobrog dečka u seriji. Njegov lik je najnezahvalnije glumiti, toliko je dobar da će postati loš - objašnjava Majetić.

Radnja ovog ljubavnog trilera, prepunog političkih spletki i prevara, smeštena je u period od 1913. godine, kada je Srbija pobedom u Balkanskim ratovima povratila deo teritorija, do kraja 1915, kada je austrougarska vojska okupirala Beograd. Kroz 120 epizoda pratićemo ljubavnu vezu između mladog srpskog oficira Nikole Stanimirovića (Miloš Đurović) i Sofije Baumen, ćerke austrijskog poslanika (Ivana Dudić). Njenu majku igra glumica Nina Grahovac.

Pročitajte još - OFICIR U LjUBAVNOM TROUGLU: Nova domaća melodrama "Crveni mesec"

- Igram vrlo ambicioznu majku koja ćerku gura u pravcu za koji ona smatra da je bitan, umesto da osluškuje šta njena ćerka želi. Osnovni cilj je da se ona dobro uda i da se finansijski obezbedi, i tu dolazi do sukoba - kaže Nina dok Dudićeva odnos majke i ćerke naziva kompleksnim. Nikolu igra Miloš Đurović, koji nam je otkrio da je dugo čekao glavnu ulogu, i da je vrlo srećan što je deo projekta.

Lik njegovog najboljeg prijatelja, mladog poručnika Petra Ružičića tumači Ljubomir Bulajić. - Potičem iz bogate porodice, vodim raskalašan život i nemam nameru da se smirim. Moja sestra Teodora treba da se uda za Nikolu - otkriva Bulajić.

Miloš Đurović i Ivana Dudić Foto K. Mihajlović

Uloge igraju i Aleksandar Srećković Kubura, Tatjana Venčelovski, Dragan Marijanović, Olga Odanović, Mihajlo Jovanović, Miljan Prljeta, Mina Milićević, Slaviša Čurović, Srđan Karanović...

U kompleksu filmskih studija u Šimanovcima izgrađeno je oko 7.000 kvadratnih metara eksterijera, uključujući kompletnu rekonstrukciju Palate "Moskva", Starog dvora, avenije i tri gradske ulice, sa fasadama, objetima i istorijskim detaljima. Opremljeno je oko 1.500 metara kvadratnih enterijera, a zahvaljujući saradnji sa Vojskom Srbije, snimaće se i na brojnim autentičnim lokacijama u našoj zemlji.

OD TRI DO PET MILIONA EVRA

VLASNIK i direktor TV Pink Željko Mitrović, otkrio nam je da se, posle 10 godina, vraća proizvodnji igranih programa.

- Planiramo snimanje osam serija sa ukupno 500 epizoda. Sa 500 sati snimljenog programa godišnje stvoriće se uslovi da se potpuno izmestimo iz rijaliti zone. Snimanje će trajati do oktobra, a emitovanje bi trebalo da počne sredinom septembra. Za potrebe ove telenovele, smeštene u istorijski kontekst, TV Pink će izdvojiti sumu od tri do pet miliona evra - kaže Mitrović.