DRUGO POLUFINALNO VEČE: Izabrani svi finalisti 64. Evrosonga (FOTO+VIDEO)

Novosti online

četvrtak, 16. 05. 2019. u 21:00

ДРУГО ПОЛУФИНАЛНО ВЕЧЕ: Изабрани сви финалисти 64. Евросонга (ФОТО+ВИДЕО)

Foto Ap

U finalu takmičenja za najbolju pesmu Evrope, posle izbora druge polufinalne večeri, predstavnici Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte
PESMA Evrovizije, najveće evropsko muzičko takmičenje, dobilo je večeras, tokom drugog polufinala, preostale finaliste. U završnici izbora za najbolju pesmu Evrope, posle izbora druge polufinalne večeri, nastupiće predstavnici Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte.

Na drugoj polufinalnoj večeri nastupili su predstavnici Jermenije, Irske, Moldavije, Švajcarske, Letonije, Rumunije, Danske, Švedske, Austrije, Hrvatske, Malte, Litvanije, Rusije, Albanije, Norveške, Holandije, Severne Makedonije i Azerbejdžana.

Pobednici iz zemalja čiji su se predstavnici večeras borili za nastavak takmičenja prodružiće se onima koji su osvojili nastavak prve polufinalne večeri. U sobotu vče sa njima će da nastupe i predstavnici Nemačke, Italije i Velike Britanije, to jest članica Velike petorke koji se automatski plasiraju u finale Evrosonga.PROČITAJTE JOŠ:

Nevena i "Kruna" u finalu 64. Evrosonga (FOTO/VIDEO)

NEVENA BOŽOVIĆ ODUŠEVILA SVE NASTUPOM: Bez treme do finala "Evrosonga"

Madona potpisala ugovor o nastupu u finalu „Evrosonga“

POČELO DRUGO POLUFINALE

Spektakl u Tel Avivu je počeo! Uz podsećanje na finaliste iz prvog polufinala četiri člana voditeljskog tima poželela su dobrodošlicu na večerašnju zabavu.

JERMENIJA PROBILA LED

Takmičenje za ulazak u prvih 10 i mesto u finalu otvara Jermenija. Sigurno je da Srbuk neće izaći iz hale „Ekspo“ bez borbe iako se pesma koju peva zove Walking Out.

IRKINjA PEVA BIVŠEM, A MOLDAVKA PORUČUJE OSTANI

Predstavnica Irske Sara Makternan otkriva da ima blagu opsesiju bivšim dečkom koji živi u kući sa brojem 22.Moldavka Ana Odobesku nekome poručuje da Ostane (Stay), ali nema sumnje da bi i ona želela da ostane još malo u Tel Avivu.SA PESMOM "ONA GA IMA" ŠVAJCARSKA I LUKA ŽELE U FINALE

Iz Švajcarske stiže Luka koji provokativnom numerom modernog zvuka She Got Me pokušava da se domogne finala „Evrosonga“.Boje Letonije brani bend „Karusel“ koji se predstavlja stihovima o mračnoj noći u kojoj neko traga za ljubavlju.BALADOM SVOJ PUT FINALE TRAŽI I ESTER

Kec iz rukava rumunske predstavnice je takođe ljubavna pesma. Ester je izgleda partner ostavio u nedelju (On Sunday).Dankinja Leonora je uverena da je Ljubav zauvek i za svakoga.ŠVEDSKI PREDSTAVNIK PITA SE "DA LI JE KASNO"

Džon koji dolazi iz Švedske nije baš siguran i pita se Da li je kasno za ljubav (Too Late For Love).Pred evrovizijsku publiku plavokosa Penda iz Austrije donela je priču o ograničenjima Limits.HRVATSKI PREDSTAVNIK “NE ODUSTAJE OD SNA”

Predstavnik Hrvatske tvrdi da od Sna (The Dream) neće odustati, ali da li će publika i žiri ostvariti Rokov san da prođe u finale?


Koji Kameleon može da zada muke saznajemo od predstavnice Malte Mikele.LITVANAC "TRČI SA LAVOVIMA"

Litvanac Jurij savetuje nam da oslobodimo svoja osećanja i da Trčimo sa lavovima (Run With the Lions)."VRISAK" I SERGEJ IZ RUSIJE

Sergej Lazarev iz Rusije kaže da suze nisu tihe već da vrište (Scream).O suzama peva i albanska predstavnica Jonida Malići u numeri Povratak zemlji.U BORBI ZA FINALE NORVEŽANI IGRAJU SA VILAMA

Članovi norveške supergrupe „Keino“ na evrovizijskoj sceni priznaju da igraju sa vilama i da vide Duh na nebu (Spirit in the Sky).


Ljubav je igra u kojoj svi gubimo, poručuje Holanđanin Dankan Lorens koji ovo stanje poredi sa arkadnim igrama.
SEVERNA MAKEDONIJA PO PRVI PUT NASTUPA

Tamara Todevska je Ponosna, a biće još više ukoliko Severnu Makedoniju uvede večeras u finale „Evrosonga“.


Poslednji na dijamantskoj bini hale „Ekspo“ je Azerbejdžanac Čingiz kome je Istina (Truth) veoma važna.

POSLE AZERBEJDžANCA USLEDILO GLASANjE

Poslednji na dijamantskoj bini hale „Ekspo“ bio je Azerbejdžanac Čingiz kome je Istina (Truth) veoma važna.Zatim je usledilo glasanje, a gledaoci iz 18 zemalja koje se večeras takmiče za prolazak u finale „Evrosonga", kao i iz Nemačke, Italije i Velike Britanije mogli su da se bore da njihovi favoriti na evrovizijskoj sceni budu i u subotu.

NASTUP "ŠALVE" I KRAJ GLASANjA

Glasanje je završeno! Linije su zatvorene.Prethoidno je tokom glasanja u revijalnom delu nastupio „Šalva“, u Izraelu veoma popularan sastav koji čini osam muzičara sa invaliditetom. Izveli su numeru A Million Dreams.

PROČITANA DRUGA GRUPA FINALISTA

Takmičenje nastavljaju predstavnici Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte.

Komentari (2)

Milos

17.05.2019. 07:33

Glupost je da se neko ,zato sto je veliki,automatski,bez takmicenja,plasira u finale,to je farsa I na tome ne treba ni ucestvovati.

Zoran

17.05.2019. 17:39

Velika nepravda prema predstavniku Hrvatske, koji je izvanredan pevač i ima odličnu pesmu