PESMA Evrovizije, najveće evropsko muzičko takmičenje, dobilo je večeras, tokom drugog polufinala, preostale finaliste. U završnici izbora za najbolju pesmu Evrope, posle izbora druge polufinalne večeri, nastupiće predstavnici Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte.

Na drugoj polufinalnoj večeri nastupili su predstavnici Jermenije, Irske, Moldavije, Švajcarske, Letonije, Rumunije, Danske, Švedske, Austrije, Hrvatske, Malte, Litvanije, Rusije, Albanije, Norveške, Holandije, Severne Makedonije i Azerbejdžana.

Pobednici iz zemalja čiji su se predstavnici večeras borili za nastavak takmičenja prodružiće se onima koji su osvojili nastavak prve polufinalne večeri. U sobotu vče sa njima će da nastupe i predstavnici Nemačke, Italije i Velike Britanije, to jest članica Velike petorke koji se automatski plasiraju u finale Evrosonga.PROČITAJTE JOŠ:

Nevena i "Kruna" u finalu 64. Evrosonga (FOTO/VIDEO)

NEVENA BOŽOVIĆ ODUŠEVILA SVE NASTUPOM: Bez treme do finala "Evrosonga"

Madona potpisala ugovor o nastupu u finalu „Evrosonga“

21:03 - POČELO DRUGO POLUFINALE

Spektakl u Tel Avivu je počeo! Uz podsećanje na finaliste iz prvog polufinala četiri člana voditeljskog tima poželela su dobrodošlicu na večerašnju zabavu.

21:14 - JERMENIJA PROBILA LED

Takmičenje za ulazak u prvih 10 i mesto u finalu otvara Jermenija. Sigurno je da Srbuk neće izaći iz hale „Ekspo“ bez borbe iako se pesma koju peva zove Walking Out.
21:18 - IRKINjA PEVA BIVŠEM, A MOLDAVKA PORUČUJE OSTANI

Predstavnica Irske Sara Makternan otkriva da ima blagu opsesiju bivšim dečkom koji živi u kući sa brojem 22.Moldavka Ana Odobesku nekome poručuje da Ostane (Stay), ali nema sumnje da bi i ona želela da ostane još malo u Tel Avivu.


21:24 - SA PESMOM "ONA GA IMA" ŠVAJCARSKA I LUKA ŽELE U FINALE

Iz Švajcarske stiže Luka koji provokativnom numerom modernog zvuka She Got Me pokušava da se domogne finala „Evrosonga“.Boje Letonije brani bend „Karusel“ koji se predstavlja stihovima o mračnoj noći u kojoj neko traga za ljubavlju.


21:30 - BALADOM SVOJ PUT FINALE TRAŽI I ESTER

Kec iz rukava rumunske predstavnice je takođe ljubavna pesma. Ester je izgleda partner ostavio u nedelju (On Sunday).Dankinja Leonora je uverena da je Ljubav zauvek i za svakoga.


21:41 - ŠVEDSKI PREDSTAVNIK PITA SE "DA LI JE KASNO"

Džon koji dolazi iz Švedske nije baš siguran i pita se Da li je kasno za ljubav (Too Late For Love).Pred evrovizijsku publiku plavokosa Penda iz Austrije donela je priču o ograničenjima Limits.


21:55 - HRVATSKI PREDSTAVNIK “NE ODUSTAJE OD SNA”

Predstavnik Hrvatske tvrdi da od Sna (The Dream) neće odustati, ali da li će publika i žiri ostvariti Rokov san da prođe u finale?


Koji Kameleon može da zada muke saznajemo od predstavnice Malte Mikele.


22:04 - LITVANAC "TRČI SA LAVOVIMA"

Litvanac Jurij savetuje nam da oslobodimo svoja osećanja i da Trčimo sa lavovima (Run With the Lions).


22:12 - "VRISAK" I SERGEJ IZ RUSIJE

Sergej Lazarev iz Rusije kaže da suze nisu tihe već da vrište (Scream).O suzama peva i albanska predstavnica Jonida Malići u numeri Povratak zemlji.


22:18 - U BORBI ZA FINALE NORVEŽANI IGRAJU SA VILAMA

Članovi norveške supergrupe „Keino“ na evrovizijskoj sceni priznaju da igraju sa vilama i da vide Duh na nebu (Spirit in the Sky).


Ljubav je igra u kojoj svi gubimo, poručuje Holanđanin Dankan Lorens koji ovo stanje poredi sa arkadnim igrama.22:22 - SEVERNA MAKEDONIJA PO PRVI PUT NASTUPA

Tamara Todevska je Ponosna, a biće još više ukoliko Severnu Makedoniju uvede večeras u finale „Evrosonga“.


Poslednji na dijamantskoj bini hale „Ekspo“ je Azerbejdžanac Čingiz kome je Istina (Truth) veoma važna.

22:34 - POSLE AZERBEJDžANCA USLEDILO GLASANjE

Poslednji na dijamantskoj bini hale „Ekspo“ bio je Azerbejdžanac Čingiz kome je Istina (Truth) veoma važna.Zatim je usledilo glasanje, a gledaoci iz 18 zemalja koje se večeras takmiče za prolazak u finale „Evrosonga", kao i iz Nemačke, Italije i Velike Britanije mogli su da se bore da njihovi favoriti na evrovizijskoj sceni budu i u subotu.

22:56 - NASTUP "ŠALVE" I KRAJ GLASANjA

Glasanje je završeno! Linije su zatvorene.Prethoidno je tokom glasanja u revijalnom delu nastupio „Šalva“, u Izraelu veoma popularan sastav koji čini osam muzičara sa invaliditetom. Izveli su numeru A Million Dreams.

23:16 - PROČITANA DRUGA GRUPA FINALISTA

Takmičenje nastavljaju predstavnici Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte.