Legendarna rok grupa Gans N ''Rouzis podnela je tužbu protiv pivare u Koloradu zbog povrede zaštitnog znaka te grupe, a s obzirom da pivara jednu vrstu piva prodaje pod nazivom Gans N ''Roze.

Bend tvrdi da je Oskar Bluz iz Kanarči kraft bruing firme počeo da prodaje to pivo još 2018. godine bez odobrenja benda, preneo je CNN.

Pročitajte još: Publika izviždala "Gans end rouzis" u Melburnu: Pomešali gradove

Prodavana je i druga roba, kao što su šeširi, majice, čaše, nalepnice, dugmad i bandani sa logom Guns ''N'' Rose, navodi bend.

U avgustu prošle godine pivnica je pokušala da registruje logo, ali je povukla prijavu kada je advokat frontmena grupe Aksela Rouza i ostalih članova benda ustvrdio da je logo "zbunjujuće sličan" logou grupe Gans N ''Rouzis.

Iako je zamoljen da prestane da prodaje pivo, Oskar Bluz je rekao da će nastaviti prodaju do marta 2020. godine, navodi se u sudskim spisima.

Pročitajte još: Gansi objavljuju novi album

Bend je zbog toga, kako se navodi u tužbi, pretrpeo i nastavlja da trpi, a verovatno će i nastaviti da ima trpi štetu u vezi sa zloupotrebom zaštitnog znaka, zaštićenog imena, poslovnom reputacijom i dobrom voljom.

"To je zato što ljudi misle da je brend piva nekako povezan sa nama", tvrde članovi benda.

Tvit sa zvaničnog sa naloga pivare iz novembra 2018. godine, inače, opisuje pivo nazvano po čuvenom bendu kao "lepljive peckave kruške i cvetne hibiskuse sa suptilnim ukusom hmelja".