Anđelik Bojer: Zauvek ću ostati Tereza

M. A.

11. 05. 2019. u 15:02

Анђелик Бојер: Заувек ћу остати Тереза
Zvezdu meksičkih telenovela, posle dužeg vremena gledamo u seriji "Voleti do smrti"

ATRAKTIVNA francusko-meksička glumica Anđelik Bojer na početku četvrte decenije (31. rođendan slavi 4. jula) ima karijeru na kojoj bi joj pozavidele mnoge svetske koleginice. Mada uloga još nema koliko i godina, svaka od njih učinila ju je jednom od najvoljenijih, ali i najtraženijih glumica.

Na domaćim ekranima ovih dana gledamo je kao junakinju američke telenovele "Voleti do smrti" (radnim danima od 14.00 na Novoj S). Međutim, upoznali smo je još 2006. kao vragolastu Viktoriju Paz u tinejdžerskoj hit sapunici "Buntovnici", da bi nam se pet godina kasnije predstavila u ulozi, pa reklo bi se života - Tereze u istoimenoj telenoveli. Baš onoj koja je krajem osamdesetih proslavila Salmu Hajek, u trećem po redu rimejku ove popularne serije iz 1959, i lansirala je među holivudske zvezde. I na karijeru lepe Bojerove ova manipulativna sponzoruša imala je veliki uticaj. Učinila ju je poznatom širom sveta i svrstala među najpopularnije meksičke glumice današnjice. Usledile su ubrzo glavne uloge u takođe uspešnim serijama "Ponor ljubavi" i "Ukradena ljubav" (obe su se pre nekoliko godina prikazivale na Prvoj TV), a onda je Anđelik dobila najveći izazov u dosadašnjoj karijeri - priliku da zaigra trostruku rolu u rimejku jedne od najpopularnijih meksičkih telenovela "Ljubavne veze" (1995). Ipak, posle niza berićetnih projekata, ispostavilo se da je ovaj izazov bio preveliki za mladu glumicu. Za razliku od njene starije koleginice Lusero, kojoj su famozne Marije bile kruna karijere, Anđelik nije imala sreće s "Tri Ane". Publika nije prihvatila telenovelu, a i kritika ju je sahranila oštrim komentarima na račun loše adaptacije čuvene priče o trojkama, glume i hemije među glavnim akterima. Bilo je i onih kojima se nije dopalo to što je Anđelik treći put zaredom za glavnog partnera imala Sebastijana Ruljija, sa kojim je i privatno u ljubavnoj vezi.

PROČITAJTE JOŠ - Veronika Kastro: Želim dostojanstveno da starim


Zbog svega toga Bojerovoj je bio neophodan kratak predah, kako bi se odmorila i pažljivo odabrala povratnički projekat. Nakon što je dve godine uživala daleko od svetlosti reflektora, na egzotičnim putovanjima sa Ruljijem, krajem 2018. bila je spremna da ponovo stane pred kamere. Oberučke je prihvatila da odigra Lusiju Borhes, junakinju originalne, intrigantne priče "Voleti do smrti", koja prati trojicu stranaca čije duše posle smrti dobijaju priliku za drugi život. Tajkun, plaćeni ubica i antropolog umiru u istom trenutku, nakon čega njihove duše menjaju tela i dobijaju novi zadatak - da prihvate činjenicu da su i dalje živi, ali i da su osuđeni na tuđe živote. Ispostavilo se da je Anđelik ovog puta imala dobar njuh. Osim što je ostvarila veliku gledanost u Americi i Meksiku, serija se sa 14 osvojenih priznanja "TV i novelas" upisala u istoriju kao najnagrađivanija (rekord sa 12 trofeja držala je nama poznata telenovela "Pravo na ljubav"). Zato se ovih dana u meksičkoj javnosti sve više šuška o eventualnoj drugoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ - „Zlobnica“ priželjkuje telenovelu


- Dobre priče moraju da budu ispoštovane i da dobiju dostojanstveni kraj, a "Voleti do smrti" je svakako jedna od njih. Posle neočekivane završnice, oko koje sam imala mnogo posla kako bih je što bolje odigrala, verujem da bi bilo teško nastaviti ovu paranormalnu temu. Nisam dobila predlog za snimanje druge sezone. Ukoliko bi do toga došlo, rado bih pristala da budem deo nastavka ove veličanstvene sage - rekla je Anđelik.

Posle uspešne biografske serije o meksičkoj glumici Silviji Pinal, produkcijska kuća "Televisa" sprema se za ekranizaciju životne priče o divi latinoameričkog filma Mariji Feliks. Anđelik je jedna od glumica koja je viđena u cipelama legendarne glumice, u periodu najveće popularnosti.

- To bi bilo ostvarenje snova za svaku glumicu Meksika, pa i iz Latinske Amerike. Morala bih da se okružim dobrim profesorima glume kako bih na dostojanstven način iznela tu delikatnu i veoma zahtevnu rolu - izjavila je Bojerova, koja nije ni potvrdila niti demantovala ovu vest.

I koliko god uspešnih uloga da naniže u budućnosti, Anđelik priznaje kako je svesna da će zauvek ostati Tereza.

- Ona je, bez sumnje, obeležila moju karijeru, ali i Salme Hajek i Marikruz Olivije, koja ju je prva igrala. I nemam problem s tim što sam za mnoge ostala Tereza. To je uloga o kojoj svaka glumica sanja. Sećam se da su je mnoge želele i kada sam čula da su mene izabrali, mojoj sreći nije bilo kraja. Zato sam je odigrala punim plućima, a inspiracija su mi bile snažne žene iz mog života. Tereza je samo izmišljeni lik, ne verujem da bi postojala u pravom životu, mada svaka od nas žena ima malo njenog karaktera u sebi - završava Anđelik.

MATERINSTVO NA ČEKANjU

I DOK su se mnoge njene koleginice vršnjakinje već ostvarile u najvažnijoj životnoj ulozi, Anđelik poručuje da ne oseća majčinski instinkt. Uživa u vezi sa Ruljijem, koji ima sina Santjaga iz prvog braka sa Sesilijom Galjijano.

- Još nemam želju da se ostvarim kao majka. Roditeljstvo nije na listi mojih prioriteta. Bar zasad. Gledajući koleginice, koje su prinuđene da decu dovode na snimanja, shvatila sam koliko je teško graditi karijeru i biti jednako uspešan roditelj. Poštujem ih, ali ne bih volela da živim takvim životom. Kada budem odlučila da postanem majka, biću to 100 odsto - iskrena je Anđelik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije