EKSPRESNI OTKAZ OD BI-BI-SIJA: Otpušten voditelj koji je uvredio kraljevsku porodicu

V. N.

09. 05. 2019. u 13:45

ЕКСПРЕСНИ ОТКАЗ ОД БИ-БИ-СИЈА: Отпуштен водитељ који је увредио краљевску породицу

Deni Bejker, Foto AP/Foto Twitter/Danny Baker

Engleski radio-voditelj Deni Bejker izazvao neviđen skandal zbog rasističkog tvita

SAMO nekoliko sati nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa u sredu predstavili svetu sina Arčija, engleski radijski voditelj Deni Bejker (61) objavio je na "Tviteru" crno-belu fotografiju na kojoj vremešni par pozira sa majmunom u svečanom odelu, uz komentar "kraljevska beba izlazi iz bolnice". Rasistički tvit razbesneo je britansku i svetsku javnost, a Deni je spornu fotografiju izbrisao čim su korisnici društvene mreže počeli da ga zasipaju kritikama. Prekasno, jer je Bejker u četvrtak ujutru dobio otkaz na Bi-Bi-Siju, gde je vodio emisiju "Bi-Bi-Si rejdio 5 lajv", uz obrazloženje da se "njegova ozbiljna greška u rasuđivanju protivi vrednostima za koje se zalaže ta radio-stanica", kao i da je on briljantan voditelj ali više neće biti deo njihovog tima. "Nisam rasista, samo sam hteo da se našalim. Čim sam shvatio da je moja objava uvredljiva, obrisao sam je. Iskreno se izvinjavam", pokušao je uzalud da se opravda Bejker, koga je Bi-Bi-Si već dvaput otpuštao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

vasa vasic

09.05.2019. 14:23

Bravo,za novinara,njegova licna hrabrost i vidjenje cele familije ,je za divljenje.Delimo vas stav i stav svih slobodoumnih ljudi,da ta familija zaista umnogome podseca na ta divna stvorenja,simpanze.Nikada mi nije bilo jasno zasto se novine u Srbije bave tom familijom kao da je ne daj boze nasa,imamo mi svoje reprezentativne simpanze ?

цица

09.05.2019. 18:41

Бебе из мешовитих бракова су обично много лепше, а оваква поређења, без обзира да ли се ради о јавној личности или не више говори о овом лику него о беби. То обично потиче од оних који нису нашли смисао сопстевног живота па га налазе у омаловажавању туђег.

Marko Lukač

09.05.2019. 21:14

Može sebe da smatra srećnim što je dobio samo otkaz. Sada mu je najbolje da se sakrije u neku rupu i da tamo doživotno ćuti i ne oglašava se i da slavi što je tako lagodno prošao. Iskreno, da sam ja bio na mestu onih koji su ga kažnjavali, prošao bi mnogo gore. Svojim tvitom je zapravo govorio o sebi, a ne o kraljevskoj porodici, ma koliko ta porodica bila loša.

Goran

10.05.2019. 22:40

@vasić Bave se jer je takva direktiva sve kolonije su dužne da informišu o kraljevskoj porodici a Srbije je delom i Engleska kolonija...